Καθοριστικές θα είναι οι επόμενες ώρες για την πορεία ανάνηψης του 16 χρονου και του 27 χρονου που τραυματίστηκαν σοβαρά κατά την διάρκεια διεξαγωγής αγώνα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross στα Γιαννιτσά την Κυριακή 19/10. Την ίδια στιγμή, οι Αρχές σχημάτισαν δικογραφία για πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια, συλλαμβάνοντας έναν ανήλικο οδηγό μηχανής που συμμετείχε στον αγώνα και έναν 60χρονο διοργανωτή του αγώνα.

Ads

Διαβάστε επίσης: Βίντεο ντοκουμέντο από το ατύχημα στην πίστα Motocross των Γιαννιτσών

Το περιστατικό συνέβη όταν η μηχανή 16χρονου αναβάτη ξέφυγε από την πορεία της και τον σηματοδοτημένο χώρο του αγώνα, παρασύροντας την περίφραξη και μεταλλικό στύλο. Στη συνέχεια φέρεται να χτύπησε δύο μέλη της τεχνικής υποστήριξης του αγώνα, έναν 16χρονο και έναν 27χρονο.

Και οι δύο υπέστησαν βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και, μετά την αρχική μεταφορά τους στο τοπικό νοσοκομείο, κρίθηκε επιβεβλημένο να μεταφερθούν στην Θεσσαλονίκη και το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου». Εκεί, υποβλήθηκαν το βράδυ της Κυριακής σε εγχειρίσεις και παραμένουν νοσηλευόμενοι στην εντατική του νοσοκομείου σε κρίσιμη κατάσταση.

Ads

Ο 16χρονος οδηγός της μηχανής όπως επίσης και ο διοργανωτής του αγώνα συλληφθήσαν από την αστυνομία και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Σεπτεμβρίου είχε τραυματιστεί εξάχρονος θεατής αγώνα καρτ στην Πάτρα, όταν όχημα ξέφυγε από την πορεία του.