Σφοδρή κακοκαιρία αναμένεται πλήττει τη χώρα, με αρκετές και κατά διαστήματα πυκνές χιονοπτώσεις.

Ads

Μάλιστα, χιονόπτωση αναμένεται ακόμη και σε περιοχές του Λεκανοπεδίου Αττικής, ενδεχομένως και στο κέντρο της Αθήνας. Σε κάθε περίπτωση, απόφαση θα κληθούν να λάβουν οι δημοτικές αρχές και οι περιφέρειες των περιοχών.

Ήδη έχει ανακοινωθεί πως σε πολλές περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά. Κλειστά θα παραμείνουν την Τρίτη και τα σχολεία σε Ιθάκη και Κεφαλονιά, όπως και κάποια στη Λευκάδα (Νηπιαγωγείο Σφακιωτών, Νηπιαγωγείο Καρυάς, Νηπιαγωγείο Αγίου Πέτρου, Δημοτικό Σχολείο Σφακιωτών, Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Καρυάς). 

Στην Αττική, οι Δήμοι και η Περιφέρεια βρίσκονται σε ετοιμότητα ώστε οι υπηρεσίες να ανταποκριθούν, ωστόσο δεν μπορεί να υπάρξει πρόγνωση με απόλυτη ακρίβεια. Σε αρκετούς δήμους οι αποφάσεις ενδέχεται να ληφθούν την τελευταία στιγμή, είτε προς το βράδυ της Δευτέρας (7/1) είτε ακόμη και νωρίς το πρωί της Τρίτης (8/1). Τα στοιχεία της ενημέρωσης επικαιροποιούνται στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας.

Ads

Με βάση τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις, την Τρίτη θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στους δήμους των Περιφερειακών Ενοτήτων:

Π.Ε.Ανατολικής Αττικής κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία των Δήμων:

  1. Δήμος Αχαρνών
  2. Δήμος Λαυρεωτικής
  3. Δήμος Μαραθώνα και για 9/1/2019
  4. Δήμος Παιανίας
  5. Δήμος Σπάτων -Αρτέμιδας
  6. Δήμος Ωρωπού
  7. Δήμος Διονύσου
  8. Δήμος Σαρωνικού
  9. Δήμος Κρωπίας
  10. Δήμος Παλλήνης
  11. Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας
  12. Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου

  
Π.Ε. Δυτικής Αττικής κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία των Δήμων:

  1. Δήμος Μεγαρέων
  2. Δήμος Ελευσίνας
  3. Δήμος Μάνδρας- Ειδυλλίας

 
Π.Ε. Νήσων κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία των Δήμων:

  1. Δήμος Σπετσών