Αθώοι κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων οι τρεις κατηγορούμενοι για την υπόθεση της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη στην Κρήτη. 

Ads

Αθώοι κηρύχθηκαν οι δύο γιατροί για την κατηγορία ανθρωποκτονίας από πρόθεση καθώς και ο 29χρονος άντραςγια την κατηγορία της άμεσης συνέργειας στον βιασμό της άτυχης κοπέλας τη Μεγάλη Παρασκευή του 2011.

Η 16χρονη κοπέλα είχε διακομιστεί στις 23 Απριλίου του 2011 στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου σε κατάσταση μέθης, λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ. Τέσσερις ώρες μετά, η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε και πέθανε. Οι δύο γιατροί αντιμετώπιζαν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια διά παραλείψεως.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα οι γιατροί είχαν κριθεί ένοχοι και τους είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή, ενώ ο 29χρονος είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 7 ετών.

Ads

Με την ανακοίνωση της απόφασε δημιουργήθηκε ένταση αφού συγκεντρωμένοι συγγενείς του αδικοχαμένου κοριτσιού, αιφνιδιάστηκαν με την αθωωτική απόφαση και ξέσπασαν φωνάζοντας και χειρονομώντας.