Τη ζωή του έχασε 29χρονος αστυνομικός το βράδυ της Κυριακής, έπειτα από καταδίωξη που πραγματοποίησαν περιπολικά και μηχανές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. για κλοπή οχήματος, ενώ νοσηλεύεται τραυματισμένος κι ένας ακόμη.

Ads

Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 04:00 τα ξημερώματα, όταν το κέντρο της Άμεσης Δράσης έλαβε κλήση για απόπειρα κλοπής οχήματος από την περιοχή της Νίκαιας. Στο σημείο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις και διαπίστωσαν ότι στο περιστατικό εμπλέκονται δύο ΙΧ αυτοκίνητα, ένα εκ των οποίων διέφυγε αμέσως ενώ το δεύτερο έμεινε λίγο πιο πίσω.

Το αποτέλεσμα ήταν να ξεκινήσει καταδίωξη με περιπολικά και μοτοσικλέτες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., η οποία κατέληξε στην εθνική οδό. Φτάνοντας στο ύψος του Ασπρόπυργου και συγκεκριμένα κοντά στη λίμνη Κουμουνδούρου, ο οδηγός του «ύποπτου» οχήματος πραγματοποίησε έναν επικίνδυνο ελιγμό, με αποτέλεσμα ένα περιπολικό να φρενάρει απότομα, ο οδηγός της μοτοσικλέτας να μην προλάβει να κάνει το ίδιο και να προσκρούσει πάνω του.

Ads

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι δύο αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και να μεταφερθούν στο «Θριάσιο» νοσοκομείο όπου ο ένας από αυτούς κατέληξε λίγη ώρα αργότερα. Ο ίδιος φαίνεται να «εκσφενδονίστηκε» περίπου 60 μέτρα μακριά από τη σύγκρουση.

Ο δεύτερος βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση με πολλαπλά κατάγματα και αναμένεται να μεταφερθεί εντός της ημέρας στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο.