Μεγάλη διαδήλωση ενάντια στην καταστροφή των βουνών της χώρας μας από τα αιολικά, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα (11/12), παγκόσμια ημέρα των βουνών, από συλλογικότητες, ορειβατικούς συλλόγους και φίλους της φύσης.

Ads

Οι περίπου τρείς χιλιάδες διαδηλωτές πορεύτηκαν με ιδιαίτερο παλμό από το Μοναστηράκι προς τη Βουλή. Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν «Όλη η Ελλάδα μια οροσειρά, δεν αντέχει άλλο μπουλντόζες και μπετά», «Όχι στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία».

Η εδώ και χρόνια ασύδοτη και ενάντια σε κάθε περιβαλλοντική λογική, εγκατάσταση αιολικών πάρκων σε προστατευόμενες και ιδιαίτερου φυσικού κάλλους περιοχές, έχει οδηγήσει στην εμφάνιση ενός δυναμικού κινήματος για την προστασία τους.

Περιβαλλοντικές οργανώσεις, συλλογικότητες και ορειβατικοί σύλλογοι έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους με τις τοπικές κοινωνίες και σε αρκετές περιπτώσεις με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και προχωρούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις αλλά και σε δικαστικές προσφυγές ενάντια σε αυτό που χαρακτηρίζουν ως καταστροφή του πλέον ανέγγιχτου και πολύτιμου κομματιού της ορεινής Ελλάδας.

Ads