Τέλος στην ταλαιπωρία για τους χιλιάδες οδηγούς που κινούνται στον οδικό άξονα Αθηνών – Πάτρας, σε μια διαδρομή που μέχρι πρότινος ήταν μία από τις πλέον επικίνδυνες της Ευρώπης, έρχεται να δώσει ο νέος αυτοκινητόδρομος Κορίνθου – Πατρών.

Ads

Το νέο οδικό τμήμα έχει μήκος 120 χιλιόμετρα, δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, κεντρική νησίδα διαχωριστική και Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) και φέρνει την Πάτρα πια πολύ κοντά στην Αθήνα, αφού πλέον η απόσταση χρονικά θα είναι 1 ώρα και 40 λεπτά. 

Το έργο έχει ολοκληρωθεί στο 95%. Στο κομμάτι του αυτοκινητόδρομου από Κόρινθο έως Πάτρα υπάρχουν 12 καινούργια τούνελ, από τα οποία τα 10 έχουν ήδη δοθεί στην κυκλοφορία και τα δύο θα δοθούν αύριο με τα εγκαίνια.

Διαβάστε επίσης: Πως ονομάστηκαν οι σήραγγες στην Ολύμπια Οδό 

Τι θα γίνει με τα διόδια

Ερωτηθείς, εάν θα υπάρξει πρόσθετη επιβάρυνση για τους οδηγούς σε ό,τι αφορά τα τέλη των διοδίων, ο διευθυντής της παραχωρησιούχου εταιρείας Παναγιώτης Παπανικόλας, δήλωσε στο Πρακτορείο FM, ότι προς το παρόν δεν υφίσταται κάτι τέτοιο αφού κύριος σκοπός ήταν να παραδοθεί ο αυτοκινητόδρομος για την έξοδο του Πάσχα. 

Ads

Πρόσθεσε, όμως, ότι «από εκεί και πέρα, ό,τι ισχύει από τις συμβάσεις παραχώρησης για όλα τα έργα θα ισχύσει και για την Ολυμπία Οδό». Σημείωσε δε ως προς τα διόδια: «Σε έναν έναν ολοκληρωμένο αυτοκινητόδρομο, η χρέωση είναι 6 λεπτά / χλμ. Στα επίπεδα αυτά θα κυμανθεί και αυτός ο αυτοκινητόδρομος, όταν ολοκληρωθεί 100%».

image

image

image

image

image

image