Την εβδομάδα 10 – 17 Ιανουαρίου 2011 αφαιρέθηκαν 851 πινακίδες για παράνομη στάθμευση στην Αθήνα, περισσότερες από όσες είχαν αφαιρεθεί ολόκληρο το 2010 (619 πινακίδες). Αντίστοιχα, 22.000 ήταν οι κλήσεις σε μία μόνο εβδομάδα. «Κλήσεις δεν πρόκειται να σβήσουμε και εξαίρεση δεν θα κάνουμε για κανέναν», τονίζει στην «Καθημερινή» ο νέος αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, Τάσος Αβραντίνης.

Ads

Ο 42χρονος δικηγόρος και μέλος της «Δράσης», του Στέφανου Μάνου, διεκδίκησε αρχικά τον δήμο της Αθήνας, ως υποψήφιος δήμαρχος με τον συνδυασμό «Πορτοκαλί». Τελικά όμως δέχθηκε την πρόταση συνεργασίας που του έκανε το περασμένο καλοκαίρι ο Γιώργος Καμίνης. Ο ίδιος μάλιστα έχει δηλώσει ότι «ο Γιώργος Καμίνης έχει περίπου τις ίδιες αλλεργίες και προσδοκίες με μας. Πέρα από την ανάγκη της ανακούφισης του πολίτη από την κόλαση και την βελτίωση της ποιότητας ζωής του συμφωνήσαμε με τον κ. Καμίνη σε κάποιες βασικές προτεραιότητες».

Εκτός από τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, ο αντιδήμαρχος έχει θέσει στο στόχαστρό του και το παρεμπόριο. Ο ίδιος δηλώνει στην «Καθημερινή» ότι «τα κατασχεμένα προϊόντα είναι πλέον τόσα πολλά που δεν έχουμε χώρο να τα βάλουμε. Εξετάζουμε ακόμα και το ενδεχόμενο καύσης». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η συνολική αξία των προϊόντων που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από 9 αποθήκες κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2010 υπερβαίνει τα 30 εκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Καμίνης είχε προτείνει προεκλογικά τη δημιουργία νόμιμων υπαίθριων αγορών, όπου οι μετανάστες θα μπορούν να πωλούν νόμιμα προϊόντα. Ο κ. Αβραντίνης συμφωνεί με αυτό, προσθέτοντας ότι «θα μπορούσε ίσως να συνδυαστεί και με έθνικ happenings, ώστε να γίνουμε και οι Ελληνες κοινωνοί των εθίμων των ξένων, να μάθουμε να συμβιώνουμε αρμονικά μαζί τους χωρίς βέβαια να ανεχθούμε παραβατικές συμπεριφορές».

Ads