Η Αθήνα γιορτάζει την ορατότητα, τη διαφορετικότητα την υπερηφάνεια, την ελευθερία και την αγάπη προς τον συνάνθρωπο, καθώς πλήθος κόσμου συμμετέχει στο φετινό Athens Pride.

Ads

Και φέτος η πολιτική παρουσία είναι ιδιαιτέρως έντονη, καθώς το «παρών» δίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Επιπλέον, την παρουσία του έχει προαναγγείλει και ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης.

Ads


© Eurokinissi

Ιδιαίτερη αίσθηση, λόγω του θεσμικού ρόλου και του συμβολισμού που εκπέμπει, ήταν η συνέντευξη της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στο περιοδικό Antivirus.

Σε αυτήν, η κ. Σακελλαροπούλου τονίζει ότι στις άμεσες προτεραιότητες της είναι η ανοικτή κοινωνία και η αξία της συμπερίληψης. «Υπάρχουν πολλά ακόμη να γίνουν για να εξαλειφθούν οι ανισότητες και η διακριτική μεταχείρηση των ΛΟΑΤΚΙ+», αναφέρει η κ. Σακελλαροπούλου.

«Η πρόοδος και η εξέλιξη της κοινωνίας δεν είναι πάντα γραμμική, καθώς κρύβει δυσκολίες και ανατροπές. Όμως η δημοκρατία μας έχει πια ιστορικό βάθος», προσθέτει. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπήρξε άλλωστε η πρώτη σε αυτό το αξίωμα, η οποία αναφέρθηκε δημόσια στις διακρίσεις που υφίστανται τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα.

Το ραντεβού φέτος είναι στην πλατεία Κοτζιά αντί της πλατείας Συντάγματος όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί και όπου διεξάγεται τα τελευταία χρόνια το Athens Pride, καθώς αυτή την περίοδο η κεντρικότερη πλατεία της Αθήνας «φιλοξενεί» το προεκλογικό περίπτερο της Νέας Δημοκρατίας. Στην πλατεία Κοτζιά, από το πρωί του Σαββάτου, λειτουργούν περίπτερα από συλλογικότητες και φορείς.

Μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης, θα ακολουθήσει συναυλία καλλιτεχνών στην πλατεία Κοτζιά, απέναντι από το δημαρχείο Αθηνών.

Την παρουσίαση της αποψινής βραδιάς έχει αναλάβει ο Γιώργος Καπουτζίδης. Στην συναυλία θα συμμετάσχουν και γνωστοί καλλιτέχνες όπως η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Σπύρος Γραμμένος, η Μπέσυ Αργυράκη και η Χρύσα Κατσαρίνη.

Στο φετινό Athens Pride, το κεντρικό σύνθημα στέλνει το μήνυμα ότι πρέπει τα μέλη της κοινότητας να μπορούν να αφηγούνται ότι «μια φορά κι έναν καιρό, διεκδίκησα και πέτυχα». Η σχετική ανακοίνωση για το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας αναφέρει ότι το συγκεκριμένο παραμύθι διαβάζεται μέσα σε κλειστές ντουλάπες, γράφεται σε κρυμμένα ημερολόγια και εκμυστηρεύεται στο πουθενά.


© Eurokinissi

Athens Pride 2023: Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί

Λόγω διεξαγωγής εκδηλώσεων του Athens Pride 2023 σήμερα Σάββατο, θα πραγματοποιηθεί προσωρινή και σταδιακή απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων, καθώς και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης από τις 17:00 ως το τέλος των εκδηλώσεων στην οδό Αθηνάς, στο τμήμα από την οδό Σοφοκλέους έως την πλατεία Ομονοίας.

Η ΕΛΑΣ απευθύνει έκκληση στους οδηγούς, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων να αποφύγουν τη διέλευση με τα οχήματά τους στους παραπάνω δρόμους κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.