Για «ανάγκες επείγουσας κάλυψης θέσεων σωφρονιστικών φυλάκων, που μπορούν να ικανοποιηθούν από τη διαδικασία κινητικότητας των δημοτικών αστυνομικών» έκανε λόγο ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου. Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια για το θέμα, ο οποίος ανέφερε πως το υπουργείο θα αξιοποιήσει στο ακέραιο την εμπειρία των δημοτικών αστυνομικών.

Ads

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, το οποίο επικαλείται κυβερνητικές πηγές, μετά τις σημερινές δηλώσεις των κ.κ. Δένδια και Αθανασίου, στο Μαξίμου έλεγαν ότι αίρονται και οι τελευταίες επιφυλάξεις σε ότι αφορά το θέμα της αξιοποίησης των δημοτικών αστυνομικών.
 
Επισήμαναν σχετικά ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία θα έχουν θέση και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της κινητικότητας η οποία θα προχωρήσει τάχιστα, καθώς σημειώνουν, πρόκειται για κενά που είναι επείγον να καλυφθούν.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες συστήνεται άμεσα ομάδα εργασίας των υπουργείων Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη για την ταχύτερη δυνατή υλοποίηση του προγράμματος.

«Όχι» ΔΗΜΑΡ στη σχετική διάταξη
 
Aπαράδεκτη, αυθαίρετη και αναιτιολόγητη χαρακτήρισε σήμερα η Δημοκρατική Αριστερά την κατάργηση υπηρεσιών των ΟΤΑ – δημοτικής αστυνομίας και σχολικής φύλαξης – και ζήτησε να αποσυρθεί η σχετική διάταξη από το πολυνομοσχέδιο.
 
Σε ανακοίνωσή της τονίζει πως «αυτή η μεθοδολογία ανοίγει δρόμο για “ξαφνικό θάνατο” και άλλων ειδικοτήτων και υπηρεσιών έως το τέλος του έτους».
 
Σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ, «οι οριζόντιες απολύσεις και διαθεσιμότητες καταργούν στην πράξη την έννοια της αξιολόγησης δομών και εργαζομένων, δημιουργούν μαζικά φόβο και αποθάρρυνση. Τελικά οδηγούν στην απορρύθμιση του δημόσιου τομέα, την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και την υπονόμευση της αναγκαίας διοικητικής μεταρρύθμισης».