Με την κατάθεση του Κωνσταντίνου Κωτσοβού, του αστυνομικού που επέβαινε στο δεύτερο περιπολικό που έφτασε στο σημείο της δολοφονίας Φύσσα το μοιραίο βράδυ της 18ης Σεπτεμβρίου του 2013, συνεχίστηκε σήμερα η δίκη της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής. Ο αστυνομικός που υπηρετεί στην Άμεση Δράση από το 2011, ισχυρίστηκε ότι το βράδυ της δολοφονίας έλαβε σήμα για «συμπλοκή πολλών ατόμων στην οδό Παναγή Τσαλδάρη», ενώ φάνηκε να μην ήξερε ή να μην θυμόταν πολλά περιστατικά από το βράδυ εκείνο.

Ads

Όπως είπε στην Έδρα του Δικαστηρίου «το σήμα που λάβαμε όταν φτάσαμε ήταν να αναζητήσουμε αυτόν που κρύβεται σε μια πυλωτή επειδή τον κυνηγάνε». «Κατέβηκα σε έναν παράλληλο της Τσαλδάρη. Δεν θυμάμαι ακριβώς τον δρόμο. Με κατέβασε ο οδηγός του περιπολικού να πάω προς τα εκεί. Έψαξα αλλά δεν βρήκα κάτι».

Αναφορικά με την κατάσταση που αντιμετώπισε όταν έφτασε στο σημείο της δολοφονάις ο αστυνομικός κατέθεσε ότι ήταν ήδη αστυνομικοί εκεί, αλλά δεν θυμόταν αν ήταν άνδρες της ΔΙΑΣ.

«Γιατί δεν είχε συλληφθεί κάποιος ενώ είχε μαχαιρωθεί ο Παύλος Φύσσας και ήσασταν τόσοι αστυνομικοί εκεί;», ρώτησε στη συνέχεια η πολιτική αγωγή για να λάβει την απάντηση «δεν μπορώ να ξέρω εγώ».

Ads

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την κατάθεσή του, ο αστυνομικός συνόδευσε το ασθενοφόρο έως το Κρατικό της Νίκαιας και στη συνέχεια έλαβε σήμα να αναζητήσει στην περιοχή της δολοφονίας «άτομα με μαύρα ρούχα, μηχανάκια και τέτοια χαρακτηριστικά» και ακολούθησαν τρεις προσαγωγές ατόμων.

Για τη Χρυσή Αυγή και για τα τάγματα εφόδου ο μάρτυρας σημείωσε ότι έχει ακούσει από την τηλεόραση, ενώ δήλωσε άγνοια για την ιεραρχία της οργάνωσης, τον εξοπλισμό και τα συνθήματά της.

Tweets about GoldenDawnWatch