Για παροχή προστασίας σε ιδιοκτήτες καταστημάτων με παράνομα ηλεκτρονικά τυχερά παιχνίδια, σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, κατηγορούνται 21 αστυνομικοί.

Ads

Οι κατηγορίες στους 21 αστυνομικούς απαγγέλθηκαν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ύστερα από έρευνα που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου. Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι τουλάχιστον πέντε αξιωματικοί. Κατηγορίες απαγγέλθηκαν και σε βάρος 10 ιδιοκτητών καταστημάτων με «φρουτάκια». Οι αστυνομικοί κατά την περίοδο 2007-2009 παρείχαν έγκαιρη πληροφόρηση για επικείμενους αστυνομικούς ελέγχους.

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε για τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος, της παράβασης καθήκοντος, της ηθικής αυτουργίας στις δύο παραπάνω πράξεις, της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας. Η δικογραφία περιλαμβάνει δεκάδες συνομιλίες των εμπλεκόμενων αστυνομικών με τους καταστηματάρχες.

Για την υπόθεση θα διενεργηθεί κύρια ανάκριση, κατά την οποία θα διερευνηθεί εάν οι αστυνομικοί έπαιρναν χρηματικά ανταλλάγματα για τις «υπηρεσίες» τους προς τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων με τα παράνομα ηλεκτρονικά τυχερά παιχνίδια.

Ads