Σε αυξημένη εποπτεία τίθενται όλες οι εκκλησίες της χώρας από το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ. Στόχος να αποθαρρυνθούν τυχόν πιστοί που θα επιχειρήσουν να σπάσουν την απαγόρευση κυκλοφορίας και να βρεθούν στην εκκλησία. 

Ads

Σύμφωνα ρεπορτάζ του OPEN TV η επιτήρηση θα γίνεται από το πρωί έως το βράδυ και ήδη οι διοικητές των αστυνομικών τμημάτων έχουν λάβει τις σχετικές διαταγές. Μάλιστα στην «επιχείρηση» θα συμμετέχουν ακόμα και αστυνομικοί με πολιτικά ώστε να δίνουν πλήρη εικόνα στα κέντρα επιχειρήσεων.

Την ίδια ώρα πληροφορίες έφτασαν στην Γενική Αστυνομική διεύθυνση, για ιερέα ο οποίος έκλεινε ραντεβού με πιστούς οι οποίοι ήθελαν να λάβουν την Θεία Κοινωνία μέσω γραπτών μηνυμάτων. Αμέσως η αστυνομία ενημέρωσε τον προϊστάμενο του ιερέα για την δραστηριότητά του ζητώντας να τον επιπλήξουν και να σταματήσει η διαδικασία.

Τέλος, έχει επιστρατευτεί η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος με στόχο να εντοπίζει αυτούς που θέλουν να παρασύρουν κόσμο για συγκεντρώσεις σε εκκλησίες. 

Ads