Εβδομήντα οκτώ άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από το πρωί της Τρίτης (22/11) και ολοκληρώθηκε το βράδυ της ίδιας μέρας στα Προσφυγικά της λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Ads

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης το πρωί της Τρίτης συνελήφθη 27χρονος, που κατηγορείται για την εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της Real News, τον περασμένο Ιούλιο. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. κατά την προσαγωγή του 27χρονου οι 78 συλληφθέντες ανέβηκαν στην ταράτσα του κτιρίου και εκτόξευσαν σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων που επιχειρούσαν στο σημείο πλήθος υλικών και αντικειμένων με αποτέλεσμα να τραυματίσουν 7 αστυνομικούς.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, διατάραξης κοινής ειρήνης, πρόκλησης σωματικής βλάβης από κοινού, πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και σε απόπειρα, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, καθώς και παράβαση των νομοθεσιών για τα όπλα, τις φωτοβολίδες και τα βεγγαλικά.

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ads

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν και ο φωτορεπόρτερ – μέλος της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, Νίκος Πηλός. Ο φωτορεπόρτερ που κάλυπτε την επιχείρηση της αστυνομίας στα Προσφυγικά της Αλεξάνδρας, κρατήθηκε επί ώρες χωρίς καμιά επικοινωνία, και τελικά αφέθηκε στις 2 το πρωί με την αστυνομία να του αποδίδει κατηγορίες.

Διαβάστε επίσης: Διεθνείς αντιδράσεις για την κράτηση φωτορεπόρτερ στην ΓΑΔΑ

Στα social media δημοσιεύτηκαν εικόνες και βίντεο που δείχνουν τους προσαχθέντες να βρίσκονται στα γόνατα, δεμένοι πισθάγκωνα, ενώ σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ανάμεσα στους προσαχθέντες ήταν και μία έγκυος τριών μηνών η οποία ζητούσε ιατρική βοήθεια, με τους αστυνομικούς να της την αρνούνται και με το ασθενοφόρο να μην μπορεί να περάσει για να την παραλάβει.

Όπως κατήγγειλε μέσω ανάρτησής της στο Facebook, η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ο Άγιος Σάββας», Κατερίνα Πατρικίου, από νωρίς το πρωί οι δρόμοι γύρω από το αντικαρκινικό νοσοκομείο είχαν αποκλειστεί καθώς η αστυνομία απαγόρευε τη διέλευση των οχημάτων σε όλους. Μάλιστα σημειώνει ότι ανάμεσα στα δύο νοσοκομεία, Άγιο Σάββα και Ελπίς, οι αστυνομικοί έριξαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης, ενώ κάποια στιγμή ενημέρωναν κιόλας ότι θα πέσουν χημικά ώστε να κλείσουν τα παράθυρα των νοσοκομείων.