Στα όριά τους φαίνεται πως βρίσκονται τα νοσοκομεία της χώρας. Οι εικόνες από το Αττικό νοσοκομείο, είναι ενδεικτικές. 

Ads

Συγκεκριμένα, μετά την εφημερία, ασθενείς παραμένουν σε ράντζα στους διαδρόμους αλλά και στα ΤΕΠ (Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών).

«Όποιος μιλάει για το τέλος της πανδημίας, για τις αντοχές του συστήματος υγείας καλό είναι να επισκεφθεί σήμερα το ΑΤΤΙΚΟ μετά από εφημερία.Έγιναν 213 εισαγωγές συνολικά, εκ των οποίων 71 ασθενείς με κορονοϊό. Αναπτύχθηκαν 101 ράντζα, ενώ νοσηλεύονται 166 ασθενείς με κορονοϊό. Επίσης, 10 ασθενείς με κορονοϊό που εισήχθησαν βρίσκονται ακόμη στα ΤΕΠ. Δεν υπάρχει κρεβάτι κενό» περιγράφει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

«Που είναι αλήθεια ο ιδιωτικός τομέας; Έγιναν 310 προσελεύσεις περιστατικών κορονοϊού. Σακούλες έξω από τα εργαστήρια γεμάτες με δείγματα για μοριακό τεστ κορονοϊού. Που είναι η πρωτοβάθμια; Ασθενείς στα ΤΕΠ με κορονοϊό που εισήχθησαν και δεν υπάρχει κρεβάτι να νοσηλευτούν. Τραγικές καταστάσεις», προσθέτει.

Ads

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας, οι ιδιωτικές κλινικές εξασφάλισαν ειδικά κριτήρια εισαγωγής ασθενών covid. Όπως καταγγέλλεται από γιατρούς και την αντιπολίτευση, τα κριτήρια που έχουν τεθεί επί της ουσίας δίνουν τη δυνατότητα στις ιδιωτικές κλινικές να μην παίρνουν κανέναν ασθενή Covid ή να επιλέγουν οι ίδιες ποιο περιστατικό και εάν θα νοσηλευτεί. 

image

image

image