Ένας άστεγος που προσπαθούσε να ζεσταθεί με κεριά πιθανολογείται ότι προκάλεσε, ακουσίως, την πυρκαγιά σε εγκαταλειμμένο κτίριο στην οδό Ερμού, την Κυριακή.

Ads

Ο 56χρονος άστεγος οδηγείται την Δευτέρα στον εισαγγελέα αφού συνελήφθη από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής, ως υπαίτιος της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στο εγκαταλειμμένο κτίριο στην οδό Ερμού, το οποίο καταστράφηκε από τις φλόγες.

Ο άστεγος συνελήφθη το πρωί της Κυριακής, μετά από υποδείξεις αστυνομικών που είχαν πάει στο σημείο και τον είδαν να βγαίνει από το κτίριο. Στην κατοχή του βρέθηκαν και ελληνικά και αιγυπτιακά έγγραφα, ενώ στην αρχή ήταν αρνητικός όταν τον ρωτούσαν σχετικά με την πυρκαγιά.

Οδηγήθηκε στο Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής, στην οδό Πειραιώς, όπου τελικά ομολόγησε ότι είχε πάει για να μείνει τη νύχτα στο κτίριο και άναψε κεριά για να ζεσταθεί, από τα οποία πιθανότατα προκλήθηκε η πυρκαγιά.

Ads

Η μαρτυρία του επιβεβαιώθηκε και από τα ευρήματα της αυτοψίας στο χώρο.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και ο 56χρονος κρατείται με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση.