Τις εμπειρίες ενός άστεγου δοκιμάζουν για τρίτη χρονιά φέτος πέντε φίλοι από την Ανατολική Φθιώτιδα, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν τους κατοίκους της Λαμίας και να συγκεντρώσουν ό,τι είναι απαραίτητο για τους άστεγους.

Ads

Περίεργα έριχναν τα βλέμματα τους χθες αργά το βράδυ οι διερχόμενοι  την Πλατεία Πάρκου της Λαμίας , βλέποντας σε μια μεριά της πλατείας  4 νεαρούς ανθρώπους να είναι «άστεγοι για μια μέρα».

Γράφει το ilamia.gr:

Οι 4 φίλοι από την Ανατολική  Φθιώτιδα ο Τάσος, ο Δημήτρης, η Έφη και ο Χρήστος  για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, βλέποντας την μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου τα δύο προηγούμενα χρόνια, βρέθηκαν και πάλι στη πλατεία  συγκεντρώνοντας τρόφιμα και άλλα   βασικά είδη για συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη αυτές τις Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων.

Ads

Ο Τάσος, ο Χρήστος, ο Θανάσης και η Έφη έμειναν για 24 ώρες άστεγοι στην Πλατεία Πάρκου μέχρι το πρωί  σε ένα παγκάκι όπως  κάθε χρόνο απευθύνοντας το κάλεσμα στους πολίτες, τους συλλόγους και τους φορείς της πόλης να προσφέρουν ρούχα, τρόφιμα μακράς διαρκείας και φάρμακα που δεν έχουν λήξει. 

«Βάλτε όλη σας την θετική ενέργεια να μαζέψουμε όσα πιο πολλά μπορούμε για τους συνανθρώπους μας…», ήταν το μήνυμα  τους.

Τα πράγματα που συγκεντρώθηκαν θα δοθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαμιέων και στο «Κέντρο Υποδοχής Αστέγων Δήμου Αθηναίων, εκεί που τα έχουν περισσότερο ανάγκη  από τη επαρχία , όπως θα είπαν χαρακτηριστικά .

«Βάλτε όλη σας την θετική ενέργεια να μαζέψουμε όσα πιο πολλά μπορούμε για τους συνανθρώπους μας. Και μην ξεχνάτε η ανάγκη του άλλου δεν αργεί να γίνει κοινή….», λέει ο Χρήστος Σολόπουλος.

Επιστήμονες όλοι  τους , έχουν καθιερώσει κάθε παραμονή Χριστουγέννων να παραμένουν για 24 ώρες σε ένα παγκάκι στην κεντρική πλατεία της Λαμίας, περιμένοντας από τους κατοίκους να συμβάλλουν στην προσπάθειά τους, πηγαίνοντας από είδη ρουχισμό μέχρι κλινοσκεπάσματα και φάρμακα.