Την παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας προκάλεσαν οι καταγγελίες που έγιναν σε βάρος 30χρονου καθηγητή Φυσικής Αγωγής σε δημοτικό σχολείο του Ασπροπύργου, που φέρεται ότι παρενοχλούσε μικρούς μαθητές και ο οποίος συνελήφθη το πρωί της Δευτέρα, παραμένοντας κρατούμενος.

Ads

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, διατάχθηκε από το υπουργείο Παιδείας ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ) για την υπόθεση. Πρόκειται για αναπληρωτή καθηγητή και ήδη έχει παυθεί από τα καθήκοντά του.

Τι συνέβη

Η σύλληψη του 30χρονου, καθηγητή Φυσικής Αγωγής δημοτικού σχολείου του Ασπροπύργου, έγινε το πρωί της Δευτέρας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της περιοχής.

Είχαν προηγηθεί καταγγελίες γονέων ότι παρενοχλούσε, σε κάποιες περιπτώσεις και σεξουαλικά, τα παιδιά τους. Έγιναν αναφορές για κάποιες φράσεις του, ότι τα ακουμπούσε, λήφθηκαν μαρτυρικές καταθέσεις από αστυνομικούς της Ασφάλειας και ακολούθησε η σύλληψη.

Ads

Ο 30χρονος άνδρας οδηγείται την Τρίτη ενώπιον εισαγγελέα και ανακριτή με την κατηγορία της σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση.

Τι λένε οι γονείς

Για τις καταγγελίες των γονέων μίλησε στον Ant1 ένας από αυτούς. Η προβληματική συμπεριφορά έγινε γνωστή πριν από 3-4 ημέρες, όπως είπε. «Έγινε συγκέντρωση από το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων. Εγώ είχα παράπονα από την κόρη μου, ότι ο δάσκαλος γαργαλούσε το παιδί μου. Πολλοί γονείς μας έκαναν παράπονα ότι υπήρχαν στα παιδιά τους γαργαλητά και κάποια άλλα πράγματα», όπως περιέγραψε. «Πήγαμε στο σχολείο χτες το πρωί, το ψάξαμε. Ο κύριος μας αρνήθηκε βέβαια, αλλά μετά από ό,τι γνωρίζω το είχε παραδεχθεί».

«Δεν το γνωρίζουμε ακόμη», διευκρίνισε εξάλλου, αν υπάρχει θέμα σεξουαλικής παρενόχλησης. «Όχι μόνο τα γαργάλαγε, τα κλείδωνε στην τάξη ημέρα με ηλιοφάνεια και δεν τα άφηνε να βγουν έξω, λέγοντας ότι τα έβαζε τιμωρία», ενώ ως γυμναστής θα έπρεπε να τα έχει στον προαύλιο χώρο του σχολείου.

«Έχουμε επικοινωνήσει με τον διευθυντή. Δεν γνώριζε το περιστατικό. Είχε δει κάποια περίεργα πράγματα, ότι ήταν λίγο περίεργος άνθρωπος. Είχε κάνει συστάσεις, αλλά εκείνος συνέχιζε τα ίδια». Όλα τα παραπάνω, όπως διευκρίνισε, «τα έχουμε καταγγείλει, ο κύριος βρίσκεται το Αστυνομικό Τμήμα».

 

Τι ισχυρίζεται ο ίδιος

Η υπόθεση είναι στο στάδιο της διερεύνησης τόσο από τη Δικαιοσύνη όσο και από την Αστυνομία, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο καθηγητής φυσικής αγωγής έχει προσκομίσει και ένα χαρτί στο οποίο εμφανίζεται να έχει αναπηρία και ότι δεν θα μπορούσε να κάνει αυτό για το οποίο κατηγορείται.