Διαδοχικές εστίες φωτιάς ξέσπασαν από το πρωί στην ευρύτερη περιοχή Ασπροπύργου. Συγκεκριμένα, η πρώτη φωτιά ξέσπασε στις 08.35 και ακολούθησαν άλλες δύο στις 09.05 και 09.15. Οι εστίες βρίσκονται στις περιοχές Λάκα Κάτσαρη, Νέα Ζωή και Αμμουδιές.

Ads

Από την πρώτη στιγμή επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις, ενώ σύμφωνα έχει σταλεί μήνυμα 112 για εκκένωση της περιοχής «Λάκκα Κατσαρή» και στη συνέχεια για τους οικισμούς Ποντίων και Βέρας προς Ελευσίνα. Σύμφωνα με το Open, εκκενώθηκε το πάρκινγκ του Θριάσιου νοσοκομείου λόγω της φωτιάς.

 

Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν βιομηχανικές μονάδες, βιοτεχνίες και αποθήκες. Σύμφωνα με το Mega, ήδη οι εγκαταστάσεις ενός εργοστασίου τυλίχθηκαν στις φλόγες.

 

 

Λίγο πριν τις 11.30 εστάλη μήνυμα από το 112 για τους τοξικούς καπνούς.

Αυτή την ώρα επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 27 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα και 2 ελικόπτερα.

 

Διακοπή δρομολογίων του Προαστιακού

Τα δρομολόγια στη γραμμή Κιάτο – Πειραιά θα γίνονται από Πειραιά έως Άνω Λιόσια με τρένο και στο τμήμα Άνω Λιόσια – Νέα Πέραμος θα πραγματοποιείται με Λεωφορείο. Στο τμήμα Νέα Πέραμος – Κιάτο, τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται κανονικά με τρένο. Αναμένονται σημαντικές καθυστερήσεις.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία τέθηκαν σε εφαρμογή κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή.

Αρχικά. διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην έξοδο 4 της Αττικής Οδού, στη λεωφόρο ΝΑΤΟ από τον κόμβο Θριασίου έως τη Ζωοδόχου Πηγής και στα δύο ρεύματα και σε Αγίας Σοφίας και λεωφόρο ΝΑΤΟ προς το βουνό. Ωστόσο, λίγο μετά τις 11 η Τροχαία αποφάσισε να ανοίξει εκ νέου την έξοδο 4.