Οι πρυτανικές αρχές της ΑΣΟΕΕ εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία ξεκαθαρίζουν ότι είναι πρόθυμες να ανοίξουν διάλογο με τους φοιτητές.

Ads

Νωρίτερα, την Τρίτη το μεσημέρι έγιναν επεισόδια όπου σύμφωνα μεπληροφορίες άγνωστοι έξω από το κτήριο της ΑΣΟΕΕ συγκρούονται με τις αστυνομικές δυνάμεις πετώντας πέτρες.

Επιπλέον, όπως αναφέρουν μαρτυρίες, ομάδα 30-40 ατόμων άναψαν φωτιές και πέταξαν πέτρες προς την αστυνομία και εν συνεχεία διαλύθηκαν στα γύρω στενά.

Μετά από αυτό το συμβάν οι πρυτανικές αρχές με την ανακοίνωση τους καλούν τους φοιτητές σε «ουσιαστικό διάλογο» ο οποίος θα γίνει με «ολιγομελή επιτροπή που θα οριστεί από τους εκπροσώπους των φοιτητών».

Ads

Η ανακοίνωση των πρυτανικών αρχών:

«Οι Πρυτανικές αρχές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι στη διάθεση των φοιτητών του Πανεπιστημίου για έναν εποικοδομητικό διάλογο, για όλα τα θέματα που απασχολούν την κοινότητα.

Ο διάλογος αυτός για να είναι ουσιαστικός προτείνεται να διεξαχθεί με ολιγομελή επιτροπή που θα οριστεί από τους εκπροσώπους των φοιτητών κάτω από συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας λόγω της πανδημίας.

Εκ της πρυτανείας».