Τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα έξω από την ΑΣΟΕΕ έδωσε ο αστυνομικός που πυροβόλησε τέσσερις φορές στον αέρα, έστρεψε το όπλο κατά πολιτών, συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα. 

Ads

«Ήμουν κολλημένος στην κίνηση. Ξεκινάω την πρώτη φορά ενώ δεχόμουν επίθεση με πέτρες καδρόνια και άλλα αντικείμενα, σταματάω λόγω των οχημάτων, ξεκινάω και πάλι όμως δεν μπορούσα να φύγω από το σημείο, καθώς είχα εγκλωβιστεί. Τότε έβγαλα το χέρι μου με το υπηρεσιακό μου όπλο από το παράθυρο και ενώ το έβλεπαν, προειδοποίησα πως αν δεν έφευγαν θα πυροβολούσα», φέρεται να κατέθεσε στους συναδέλφους του, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η στιγμή των πυροβολισμών καταγράφηκε από το κινεζικό πρακτορείο CGTN και την αστυνομία να υποστηρίζει ότι ο αστυνομικός έκανε χρήση του υπηρεσιακού του όπλου με σκοπό να απεγκλωβιστεί ο ίδιος από τον κλοιό των ατόμων, ενώ οι συνάδελφοί του είχαν ήδη αποδράσει.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για άσκοπους πυροβολισμούς που οι αρχές έστειλαν στην Εισαγγελία Αθηνών. Όπως έγινε γνωστό, με εντολή του νέου Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. άρχισε η πειθαρχική διερεύνηση του περιστατικού, ενώ θα εξεταστεί, όπως ανέφερε η ανακοίνωση της αστυνομίας, εάν θα επιβληθεί το διοικητικό μέτρο της διαθεσιμότητας σε βάρος όλων των εμπλεκόμενων αστυνομικών.

‘Όσα πάντως συνέβησαν έξω από την ΑΣΟΕΕ προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του τομεάρχη Παιδείας και βουλευτή Α΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκου Φίλη, ο οποίος στη δήλωσή του έκανε λόγο για «διαλυτικά φαινόμενα στην Αστυνομία» που πολλαπλασιάζονται.

Με μία σκωπτική ανακοίνωση αναφέρθηκε στα περιστατικά του αστυνομικού δελτίου του τελευταίου εικοσιτετράωρου ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστος Σπίρτζης. «Το επιτελικό έργο του Νόμου και της Τάξης του κ. Μητσοτάκη και του κ. Θεοδωρικάκου, που προκαλεί ανασφάλεια σε όλους μας, σε κάθε γωνιά της χώρας, ΕΥΤΥΧΩΣ, ολοκληρώνεται στις 21 Μαΐου», υποστήριξε μεταξύ άλλων.