Έφεση κατά του βουλεύματος με το οποίο διατάχθηκε η υφ’ όρων αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου ασκήθηκε μετά από παρέμβαση του Αρείου Πάγου. Το επίμαχο βούλευμα χαρακτηρίζεται «κάθε άλλο παρά εμπεριστατωμένο και πειστικό».

Ads

Με την παραγγελία του προς τον διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Εύβοιας, Λάμπρο Σοφουλάκη, ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, ζήτησε να ερευνηθεί το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης κατά του βουλεύματος, που είναι όπως τονίζει «κάθε άλλο παρά εμπεριστατωμένο και πειστικό».

Ήδη ο επικεφαλής της εισαγγελίας Εύβοιας είχε ζητήσει όλα τα στοιχεία, ιατρικές γνωματεύσεις κλπ, που οδήγησαν στην αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου. 

Διαβάστε επίσης: 

Στην παραγγελία του ο κ. Βουρλιώτης αναφέρει πως σε αυτή την κίνηση οδηγείται «ενόψει του ότι το ιατρικό πιστοποιητικό αναπηρίας στο οποίο στηρίχθηκε η θετική κρίση του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας είναι προδήλως αόριστο, ασαφές και ως εκ τούτου ατεκμηρίωτο ως προς τη συνδρομή του διαλαμβανόμενου ποσοστού αναπηρίας 70%. Και αυτό γιατί δεν προσδιορίζονται οι συγκεκριμένες παθήσεις και το σχετικό ποσοστό αναπηρίας αλλά σημειώνεται απλώς ότι το 35% οφείλεται σε ψυχιατρική πάθηση».

Ads

Κατά τον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου δεν αναφέρεται επίσης ο τρόπος υπολογισμού συνολικού ποσοστού αναπηρίας και δεν φαίνεται να έχει επισυναφθεί στη δικογραφία το σχετικό πρακτικό της αρμόδιας επιτροπής ΚΕΠΑ που εξέδωσε την επίμαχη πιστοποίηση.