Με κλειστά παράθυρα είναι αναγκασμένοι να ζουν οι κάτοικοι στην Αγία Τριάδα, του δήμου Θερμαϊκού, εξαιτίας της έντονης δυσοσμίας που αναδύεται από το αντλιοστάσιο λυμάτων της ΕΥΑΘ. Ανήσυχοι είναι οι γονείς των μαθητών του νηπιαγωγείου, το οποίο βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο αντλιοστάσιο, όπως και οι καταστηματάρχες καφέ-εστιατορίων, αφού η δυσοσμία κάθε άλλο παρά ελκυστική είναι για τους πελάτες.

Ads

Το αντλιοστάσιο που συγκεντρώνει τα λύματα όλων των διαμερισμάτων του δήμου Θερμαϊκού(Αγία Τριάδα, Περαία, Νέοι Επιβάτες) λειτουργεί από το 2003 στο δημοτικό διαμέρισμα της Αγίας Τριάδας, ωστόσο το πρόβλημα με τη δυσοσμία ανέκυψε πριν από ένα χρόνο. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Θερμαϊκού, Ιωάννη Αλεξανδρή, η προηγούμενη διοίκηση της ΕΥΑΘ ήταν ενήμερη για την κατάσταση, αλλά δεν έδωσε λύση, παρά τις πιέσεις που άσκησε η δημοτική αρχή.

«Το πρόβλημα δεν επικεντρώνεται μόνο στην υγεία των κατοίκων και την υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής τους. Έχει επιπτώσεις και στην τοπική οικονομία. Οι ασκούντες επισιτιστικά επαγγέλματα γίνονται δέκτες παραπόνων από τους τουρίστες, οι οποίοι διαμαρτύρονται έντονα για τη δυσωδία που αναδύεται, προπάντων κατά τη θερινή περίοδο, αλλά ακόμα και τώρα, τον χειμώνα», αναφέρει ο δήμαρχος.

Δέσμευση της νέας διοίκησης της ΕΥΑΘ

Η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού δηλώνει αποφασισμένη να προσφύγει στη δικαιοσύνη αν και η νέα διοίκηση της ΕΥΑΘ δεν δώσει σύντομα λύση στο πρόβλημα του αντλιοστασίου, το οποίο παρουσιάζει τεχνική δυσλειτουργία. Ωστόσο, στη συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Θερμαϊκού με το νέο διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΥΑΘ, Νίκο Παπαδάκη, διατυπώθηκε η πρόθεση της Εταιρίας να ληφθούν άμεσα μέτρα.

Ads