Τις πρώτες ημέρες της επόμενης εβδομάδας, το ΑΣΕΠ θα ανακοινώσει που θα δώσουν εξετάσεις οι 108.229 υποψήφιοι για τον μεγάλο γραπτό διαγωνισμό (προκήρυξη  2Γ/2022), ανέφερε ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής, Θάνος Παπαϊωάννου.

Ads

Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ μίλησε στην κρατική τηλεόραση για τον μεγάλο γραπτό διαγωνισμό που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί το Σάββατο 4 Μαρτίου 2023.
Ταυτόχρονα και σε αναμονή της ανακοίνωσης από τον πρωθυπουργό της ημερομηνίας των Εθνικών εκλογών, ο κ. Παπαϊωάννου, αναφέρθηκε στο το εάν θα επηρεαστεί ο διαγωνισμός από την εκλογική διαδικασία, όπως αναφέρει το aftodioikisi.gr.

«Αν αληθεύει το 9 Απριλίου (πιθανή ημερομηνία) δε θα μας πιάσει. Είναι στο όριο», σημείωσε ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ και πρόσθεσε: «Πώς οι υπηρεσίες δουλεύουν νυχθημερόν για να προετοιμάσουν τις λεπτομέρειες του γραπτού διαγωνισμού». Σημειώνεται ότι η aftodioikisi.gr, έχει αποκαλύψει ότι στους σχεδιασμούς του πρωθυπουργού να στηθούν κάλπες τον Απρίλιο, είναι να ανακοινώσει την προκήρυξη τους, στις 6 ή 7 Μαρτίου, αφού θα έχει ολοκληρωθεί ο γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ.

Πάντως ο κ. Παπαϊωάννου, σχολιάζοντας την συγκεκριμένη συνθήκη, σημείωσε: «Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία το ΑΣΕΠ απαγορεύεται να κάνει διαδικασίες προσλήψεων όταν διαλύεται η Βουλή. Είναι απαρχαιωμένη αυτή η νοοτροπία και ελπίζω κάποτε τα κόμματα να συμφωνήσουν να καταργηθεί».

Ads

Πρόκειται για διαγωνισμό κατάταξης, όχι πρόσληψης

«Ο διαγωνισμός αυτός δεν είναι διαγωνισμός πρόσληψης αλλά διαγωνισμός κατάταξης», είπε στις «Συνδέσεις» ο πρόεδρος του οργανισμού διευκρινίζοντας ότι ένα 55% που θα περάσει τη βάση θα καταταγεί στις ειδικότητες που έχουν δηλώσει.

«Για τα επόμενα δύο χρόνια, όταν προκηρύσσονται θέσεις γι’ αυτές τις κλαδο- ειδικότητες θα μπορούν να βάλουν υποψηφιότητα. Με τον βαθμό του διαγωνισμού, συν κάποιες προσαυξήσεις μεταπτυχιακών, διδακτορικών και επαγγελματικής εμπειρίας θα βγαίνει μια βαθμολογία», διευκρίνισε ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ, «οι περισσότεροι υποψήφιοι είναι για το γενικό κλάδο διοικητικού οικονομικού που είναι αν θέλετε και το 60 – 70% των εργαζομένων στο Δημόσιο. Από κει και πέρα υπάρχουν πληροφορικοί, υπάρχουν νομικοί, υπάρχουν πολλές επιμέρους κλάδοι ειδικότητες».