Τα αίτια που προκάλεσαν την καταστροφική πυρκαγιά στα Κύθηρα διερευνά από σήμερα το πρωί κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, του Πυροσβεστικού Σώματος, το οποίο βρίσκεται στο νησί.

Ads

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί μετέβησαν στα Κύθηρα χθες το βράδυ και ήδη έχουν αρχίσει τη συλλογή στοιχείων και τη λήψη καταθέσεων, με σκοπό τη διευκρίνηση των αιτίων της πυρκαγιάς.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Βασίλης Καπέλιος, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο σχετικά με τα αίτια, ωστόσο, διερευνώνται όλες οι εκδοχές. Πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για αναμμένα τσιγάρα και άλλες πιθανές αιτίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Μιλώντας για την αποτίμηση της πυρκαγιάς η περιφερειακή Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας, εκτίμησε πως πάνω από 20.000 στρέμματα έχουν καεί.

Ads

«Η κατάσταση είναι καλύτερη στα Κύθηρα. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ενεργό μέτωπο πυρκαγιάς» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης, ο οποίος όμως, υπογραμμίζει ότι όλες οι δυνάμεις είναι σε επιφυλακή για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Οι σκέψεις έχουν αρχίσει να στρέφονται στην δύσκολη, επόμενη ημέρα των πυρκαγιών και την αποτίμηση της καταστροφής που έχει συντελεστεί στο νησί.

Γεγονός είναι ότι από τη μεγάλη πυρκαγιά δεν έχουν επηρεαστεί σπίτια ούτε και οι τουριστικές δομές των Κυθήρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

• Τόσκας: Η ΝΔ και ο δήμαρχος Κυθήρων έπαιξαν σε συνεννόηση πολιτικό παιχνίδι

• Κόντρα κυβέρνησης – ΝΔ για τη φωτιά στα Κύθηρα

Όπως είπε ο Βαγγέλης Αποστόλου, «θα προχωρήσει άμεσα η αποτίμηση τόσο στις ελαιοκαλλιέργειες, όσο και στα αμπέλια, στη μελισσοκομία στην κτηνοτροφία προκειμένου να καλυφθούν από τον ΕΛΓΑ. Τρίτη ή Τετάρτη θα βρεθεί κλιμάκιο στο νησί για τις περαιτέρω ενέργειες».