Εντός του πρώτου δεκαημέρου του Ιουλίου αρχίζει η πρώτη φάση της εφαρμογής του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ads

Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης αφορά 40.000 φτωχά νοικοκυριά που ζουν σε 30 επιλεγμένους δήμους (από τους 295 σε ολόκληρη τη χώρα). Το πρόγραμμα δίνει παροχές σε χρήμα – έως 200 ευρώ τον μήνα και επιπλέον 100 ευρώ για κάθε ενήλικα και άλλα 50 ευρώ για κάθε ανήλικο- και βοήθεια για την ένταξη των ωφελουμένων στην εργασιακή και κοινωνική ζωή.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας, θα εφαρμοστεί, με βάση αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για όσους ζουν σε συνθήκες «ακραίας φτώχειας».

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, θα εφαρμοστεί σε 30 δήμους, από τις 13 Περιφέρειες όλης της χώρας. Για τους υπόλοιπους 295 δήμους, έγινε γνωστό και επίσημα, ότι θα θα συνεχιστεί να εφαρμόζεται το πρόγραμμα Καταπολέμησης της Ανθρωπιστικής Κρίσης με όλες τις παροχές του μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2016.

Ads

Οι Δήμοι που επιλέχθηκαν για την πρώτη φάση είναι: της Ορεστιάδας και της Καβάλας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Νέας Ιωνίας, Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Φυλής, Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Αιγάλεω, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Νίκαιας-Αγ. Ιωάννου Ρέντη και Περάματος στην Περιφέρεια Αττικής, Λέσβου στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, Καστοριάς στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Αιγιαλείας και Πύργου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Αρταίων στην Περιφέρεια Ηπείρου, Ελασσόνας και Τρικκαίων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, Ζακύνθου στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Βέροιας, Παύλου Μελά, Κιλκίς και Κατερίνης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Λαμιαίων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, Γόρτυνας και Ρεθύμνης στην Περιφέρεια Κρήτης, Καλυμνίων και Λέρου στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και Σικυωνίων και Καλαμάτας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.