Την άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη με ψήφους 8-2 αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, στην πρώτη συνεδρίασή της, για δύο μηνύσεις που εκκρεμούν εις σε βάρος του.

Ads

Η πρώτη υπόθεση αφορά σε μήνυση του πρώην επικεφαλής των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή, και η δεύτερη σε εκείνη του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, για την υποκλοπή της τηλεφωνικής συνομιλίας τους.

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του κ. Πολάκη τάχθηκαν οκτώ εκ των ένδεκα βουλευτών που συγκροτούν την Επιτροπή (οι έξι βουλευτές της ΝΔ, ένας του Κινήματος Αλλαγής και ένας της Ελληνικής Λύσης), δύο βουλευτές ψήφισαν «όχι» (ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25), ενώ αποχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τζανακόπουλος αποχώρησε από την ψηφοφορία με το αιτιολογικό ότι πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία εφαρμογής του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Πολάκης: «Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ»

Για «πολιτικό ρεβανσισμό, πολιτική δειλία και προαποφασισμένη και οργανωμένη διαδικασία» έκανε λόγο σε ανάρτησή του στο facebook ο  ίδιος ο Παύλος Πολάκης μετά την ανακοίνωση της απόφασης. Χρησιμοποίησε δε τους στίχους τραγουδιού του Γιάννη Αγγελάκα,γράφοντας: «Σιγά μη κλάψω σιγά μην φοβηθώ».

Ads

Έδωσε μάλιστα «ραντεβού στην ολομέλεια», επισημαίνοντας πως εκεί θα ακουστούν όλα».

Νωρίτερα μιλώντας στους δημοσιογράφους είχε κάνει λόγο για «πρωτοφανή συνταγματική εκτροπή».

«Μέσα από μια προαποφασισμένη, όπως αποδείχθηκε, διαδικασία στην επιτροπή δεοντολογίας, η πλειοψηφία της ΝΔ συνεπικουρούμενη από τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Λύσης και από το ΚΙΝΑΛ προχώρησαν σε μια κίνηση, την πρώτη κίνηση πολιτικού ρεβανσισμού της ΝΔ», τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν δέχθηκαν την πρόταση την οποία έκανα, η οποία ήταν να συγκροτηθεί ειδική προανακριτική επιτροπή, καθώς αυτά για τα οποία κατηγορούμαι, τα έκανα ενώ ήμουν υπουργός κι επειδή ήμουν υπουργός. Αποκάλυψα και οδήγησα στη Δικαιοσύνη όλη τη συμμορία του ΚΕΕΛΠΝΟ που ένα μέλος της, ο Πουλής με κατηγορεί για συκοφαντική δυσφήμηση. Πιάσαμε τον κλέφτη και μας κατηγορεί ότι τον είπαμε κλέφτη. Και αποκάλυψα και τις απευθείας αναθέσεις στη σύζυγο του αρχιτραπεζίτη, του κ. Στουρνάρα», σημείωσε ο κ. Πολάκης προσθέτοντας πως «ουσιαστικά προσπαθούν να στρέψουν την κουβέντα αλλού, να παρουσιάσουν αυτό που τους αποκάλυψα ότι διέπραξε αδικήματα προκειμένου να θολώσουν τα νερά».