Tην άρση της προσωρινής αναστολής διαπραγμάτευσης των μετοχών των Τ.Τ και ΤBank αποφάσισε το Χρηματιστήριο Αθηνών, κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, μετά τις ανακοινώσεις των δύο τραπεζών σχετικά με την διαδικασία συγχώνευσης τους.

Ads

Η έναρξη της διαπραγμάτευσης των μετοχών του Τ.Τ, όπως και τα παράγωγα της μετοχής αυτής, θα πραγματοποιηθεί σήμερα 22/06/2011 και ώρα 15.25. Όσον αφορά την άρση της αναστολής διαπραγμάτευσης των μετοχών της Τ bank θα πραγματοποιηθεί από αύριο 23 Ιουνίου 2011, δεδομένου ότι οι μετοχές της εταιρίας διαπραγματεύονται στην κατηγορία |Χαμηλής Διασποράς και Ειδικών Χαρακτηριστικών».

Τα Διοικητικά Συμβούλια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της TBank, σε σημερινές τους συνεδριάσεις τους αποφάσισαν την έναρξη διαδικασίας συγχώνευσης. Η συγχώνευση θα γίνει με απορρόφηση της TBANK από το ΤΤ, με ενοποίηση των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού των δύο εταιρειών.

Η πραγματοποίηση της συγχώνευσης τελεί υπό την αίρεση των κατά νόμο απαιτούμενων εγκρίσεων των Διοικητικών Συμβουλίων καθώς και των Γενικών Συνελεύσεων των δυο εταιρειών που θα κληθούν να αποφασίσουν μετά από την εκτίμηση ανεξάρτητων ελεγκτικών οίκων για το δίκαιο και εύλογο της σχέσης ανταλλαγής, καθώς και της λήψης όλων των αναγκαίων αδειών και εγκρίσεων των αρμοδίων αρχών.

Ads