Υπέρ της άρσης ασυλίας του Παύλου Πολάκη ψήφισε η Ολομέλεια της Βουλής για τις δυο υποθέσεις που αφορούν, η πρώτη στην υπόθεση καταγραφής της συνομιλίας που είχε με τον Γιάννη Στουρνάρα και η δεύτερη, στην μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση από τον πρόεδρο των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή. 

Ads

Για «ξεκάθαρα πολιτική δίωξη», έκανε λόγο στην ομιλία του ο πρώην υπουργός Υγείας, ενώ η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από τη διαδικασία. 

Τελικά ψήφισαν συνολικά 176 βουλευτές. Για την 1η υπόθεση ΥΠΕΡ ψήφισαν 163 βουλευτές και  ΚΑΤΑ 13 βουλευτές.  Για την 2η υπόθεση ΥΠΕΡ ψήφισαν 162 βουλευτές, ΚΑΤΑ 13 βουλευτές και ΠΑΡΩΝ ένας βουλευτής.

Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ 

«Δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε κατά κανένα τρόπο τις αλλεπάλληλες παραβιάσεις του Συντάγματος σε αυτή τη διαδικασία», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του πρώην Αναπληρωτή Υγείας Παύλου Πολάκη από το βήμα της Ολομέλειας.

Ads

Ο κ. Τζανακόπουλος επανέλαβε το επιχείρημα του κ. Πολάκη ότι πρόκειται περί πολιτικής δίωξης ζήτησε να ακολουθηθεί η διαδικασία του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής. Τόνισε δε, ότι από την ομιλία του πρώην υπουργού και από όσα κατέθεσε αποδείχθηκε περίτρανα και με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι και οι δύο υποθέσεις για τις οποίες διώκεται, σχετίζονται με τα καθήκοντά του ως υπουργού.

«Σας καλούμε να ακολουθηθεί η διαδικασία του άρθρου 86 για ποινική ευθύνη υπουργών και να συσταθεί Προκαταρκτική Επιτροπή. Σε κάθε περίπτωση είμαστε υποχρεωμένοι να αποχωρήσουμε από αυτή τη διαδικασία και να μην ανεχτούμε τη κατάφωρη παραβίαση του συντάγματος που δυστυχώς, κύριε πρόεδρε της Βουλής, έχετε και εσείς ευθύνη», κατέληξε ο κ. Τζανακόπουλος.