Απορρίφθηκε το αίτημα του Δήμου Θεσσαλονίκης να ενταχθεί στο μέτρο της περαίωσης για την οφειλή των 7 εκατομμυρίων ευρώ προς τη Θ΄ΔΟΥ Θεσσαλονίκης. Με σχετικό έγγραφο η ΔΟΥ ενημερώνει το Δήμο για την αρνητική απάντηση της κεντρικής υπηρεσίας καθώς ο Δήμος αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και η περαίωση αφορά μόνο τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Ads

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την αντίδραση του δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, ο οποίος σε συνέντευξη Τύπου επιτέθηκε στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση απέκλεισε παράνομα το Δήμο Θεσσαλονίκης από την περαίωση και πως αποτελεί πολιτικό σχεδιασμό το να εμφανίζεται ο Δήμος χρεωμένος.

Επιπλέον ο απερχόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης έστειλε επιστολή στον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, η οποία κοινοποιήθηκε και στον πρωθυπουργό τονίζοντας ότι τον περασμένο Ιούνιο ο Δήμος αντιμετωπίστηκε ως επιτηδευματίας από τη Θ΄ΔΟΥ και του επιβλήθηκαν πρόστιμα και προσαυξήσεις ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ σε φορολογικούς ελέγχους. Υποστήριξε επιπλέον ότι αν ο Δήμος δεν αντιμετωπίζεται ως επιτηδευματίας τότε το υπουργείο Οικονομικών πρέπει να διαγράψει τα φορολογικά πρόστιμα ως μη σύννομα.

Σχετικά με τα δημοσιεύματα για το πόρισμα της οικονομικής επιθεωρήτριας για την υπεξαίρεση στο Δήμο ο κ. Παπαγεωργόπουλος δήλωσε ικανοποιημένος που η υπόθεση οδεύει προς το ακροατήριο.

Ads

«Είναι αδιανόητο εκλεκτά στελέχη της κοινωνίας μας, άνθρωποι που διέθεσαν και διαθέτουν τον εαυτό τους για την πρόοδο της πόλης μας να λοιδορούνται και να ταλαιπωρούνται και αυτοί και οι οικογένειές τους, επειδή ένας αποδεδειγμένος καταχραστής, που έχει ήδη παραδεχθεί τις πράξεις του, για λόγους εκδίκησης ή διότι πιστεύει ότι σύμφωνα με τελευταία νομοθεσία θα επιτύχει μείωση της ποινής του, θέλει να ταλαιπωρήσει αυτούς που τον απεκάλυψαν» ανέφερε σχετικά με τα στελέχη της διοίκησης στα οποία αποδίδονται ευθύνες ενώ επιφυλάχθηκε να απαντήσει για την ευθύνη πλημμελούς ελέγχου που αποδίδεται στον ίδιο μέχρι να δει το πόρισμα.

Δείτε επίσης: Περαίωση των σκανδάλων ζητά ο Παπαγεωργόπουλος