Η γγ του ΚΚΕ ανακοίνωσε ότι απέρριψε πρόταση των εκπροσώπων της ΕΚΤ, το ΔΝΤ και της ΕΕ για συνάντηση με το ΚΚΕ, γιατί «δεν έχουμε τίποτε να συζητήσουμε», όπως είπε. Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, η Αλέκα Παπαρήγα χαρακτήρισε «αποπροσανατολιστικές» τις προτάσεις του κ. Τσίπρα για δημοψήφισμα αλλά και για προσφυγή σε εκλογές.

Ads

Ακόμα, ανακοίνωσε πανελλαδική κινητοποίηση για την διάδοση της πολιτικής πρότασης του ΚΚΕ, με την οποία θα εκφράζεται η συνολική αντίθεση στη σημερινή πολιτική αλλά και το πολιτικό σύστημα, η οποία θα κορυφωθεί στις 15 Μαΐου με πανελλαδικό συλλαλητήριο.

Η κ. Παπαρήγα επανέλαβε ότι «η στήριξη ήταν προδιαγεγραμμένο και όχι αποτέλεσμα εξωτερικής πίεσης, καθώς ΝΔ, ΔΝΤ και ΕΕ είναι στο ίδιο μετερίζι» ενώ είπε ότι κυβερνήσεις υπό κηδεμονία δεν υπάρχουν. «Η κηδεμονία ισχύει για ανήλικα παιδιά, γιατί οι μεγάλοι διαλέγουν τον κηδεμόνα τους», πρόσθεσε, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι ήταν επιλογή της κυβέρνησης αυτή η πολιτική, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά η κυβέρνηση αφού καλλιέργησε το έδαφος του κινδύνου της στάσης πληρωμών και της χρεοκοπίας, προχώρησε το προαποφασισμένο, δηλαδή τη στήριξη στον μηχανισμό.