Την οποιαδήποτε ανάμειξή του στην υπόθεση των δομημένων ομολόγων αρνείται με υπόμνημά του στην Εξεταστική Επιτροπή, ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών της ΝΔ Πέτρος Δούκας, κάνοντας παράλληλα λόγο «για απίθανες ανακρίβειες και συκοφαντίες που ακούστηκαν και γράφτηκαν».

Ads

Όπως σημειώνει στο υπόμνημα του «προσωπικά ως υφυπουργός Οικονομικών δεν είχα ουδεμία ανάμειξη στην όλη διαδικασία κατάρτισης των όρων της σύμβασης και έκδοσης των ομολόγων (όπως και όλοι οι προκάτοχοί μου) με εξαίρεση την περίπτωση των συμβάσεων με την Golman Sachs (2001), σκάνδαλο που επίμονα αρνείται η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να εξετάσει παρά την πρόσφατη ρητή διαβεβαίωση του πρωθυπουργού ότι θα εξετασθεί».

«Δεν είχα καμία επαφή, ούτε καν υπηρεσιακή με οποιονδήποτε επενδυτή ή ενδιαφερόμενο για την έκδοση του ομολόγου. Ούτε καν μου ζητήθηκε ραντεβού από ένα τέτοιο παράγοντα, που θα είχε δικαίωμα να το κάνει, έστω τυπικά, όπως προκύπτει από όλες τις δηλώσεις και καταθέσεις τους», τονίζει στην ανακοίνωση του και καταλήγει λέγοντας ότι «πρέπει να προβληματίσει σοβαρά την επιτροπή σας, ότι η μακρά έρευνα της Δικαιοσύνης δεν απέδωσε καμία ευθύνη σε κανένα στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών».

Σημειώνεται ότι ο Πέτρος Δούκας είναι μεταξύ των βουλευτών για τους οποίους η Προανακριτική Επιτροπή για το Βατοπέδι αναγνώρισε ευθύνες. Στην επιτροπή για τα ομόλογα έχει κληθεί να καταθέσει και ο πρώην υπουργός Οικονομίας της ΝΔ Γιώργος Αλογοσκούφης.

Ads