Την παραίτηση του γενικού γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής του υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων Γιώργου Βλάχου, έχει ζητήσει από την περασμένη Παρασκευή ο υπουργός Γιάννης Διαμαντίδης. Ωστόσο, ο κ. Βλάχος μέχρι και χθες το βράδυ δήλωνε άρνηση να αποχωρήσει από τη θέση του.

Ads

«Εάν δεν παραιτηθεί ο γενικός, τότε θα είναι ο πρώτος της κυβέρνησης που θα παυθεί», ανέφεραν στην «Καθημερινή» πηγές προσκείμενες στον υπουργό, ενώ σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα το Μαξίμου ίσως προχωρήσει ακόμα και σήμερα στην παύση του.

Ο κ. Βλάχος φέρεται να αρνήθηκε να παραιτηθεί επικαλούμενος ότι έχει τοποθετηθεί σε αυτή τη θέση με τη δημόσια διαβούλευση (opengov) και ο μόνος αρμόδιος για να του ζητήσει παραίτηση είναι η κυβέρνηση. Από την πλευρά του, ο υπουργός μιλώντας στο «Βήμα», τόνισε ότι ζήτησε από τον κ. Βλάχο να παραιτηθεί, επειδή όπως είπε δεν μπορεί να συνεργασθεί μαζί του, λόγω πολιτικών διαφωνιών. Αργά το απόγευμα γνωστοποιήθηκε ότι ο κ. Διαμαντίδης υπέγραψε σχετική απόφαση και την απέστειλε στον πρωθυπουργό.

Κύκλοι του υπουργείου υποστηρίζουν ότι οι δύο άνδρες βρέθηκαν αντιμέτωποι σε αρκετά θέματα που έχουν σχέση με τη λειτουργία του υπουργείου και την τοποθέτηση των νέων διευθυντών στις Υπηρεσίες, όπως αναφέρει η «Καθημερινή». Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε ότι η διαφωνία τους έχει να κάνει και με την απόφαση του υπουργού να τοποθετηθούν επικεφαλής παραγωγικών διευθύνσεων πολιτικοί υπάλληλοι, ενώ ο κ. Βλάχος φέρεται να είχε εκφρασθεί και κατά του διαχωρισμού του Λιμενικού Σώματος από το υπουργείο.

Ads