Αρνήθηκε η Νίκη Κεραμέως να καταθέσει στη Βουλή τα πρακτικά των συνεδριάσεων της επιτροπής λοιμωξιολόγων σχετικά με την εισήγησή τους για το άνοιγμα των σχολείων παρά το γεγονός ότι της  ζητήθηκε επισήμως μέσω επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Ads

Η υπουργός Παιδείας προσπάθησε να «ξεφύγει» από τη δύσκολη θέση διαβάζοντας κάποια αποσπάσματα των πρακτικών κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας.

Ειδικότερα απαντώντας στην ερώτηση είπε αρχικά ότι «βεβαίως υπάρχουν πρακτικά και θα κατατεθούν όπως προβλέπει ο Κοινοβουλευτικός Έλεγχος», ενώ ακολούθως ανέγνωσε τμήμα τους στην Βουλή, στο σημείο που αναφέρονται στους λόγους ανοίγματος των σχολείων.

Στην συζήτηση όμως παρενέβη ο προεδρεύων Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος, κάλεσε την υπουργό Παιδείας να καταθέσει τα πρακτικά της Επιτροπής, ώστε να γίνουν γνωστά σε όλους τους βουλευτές, με τη Νίκη Κεραμέως να μην απαντάει στην έκκληση.

Ads

Πάντως τοποθετούμενη για το ζήτημα των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό η Νίκη Κεραμέως επισήμανε ότι είναι «κλειστό μόλις το το 0,2% των σχολείων της χώρας και 246 τμήματα από τα άνω των 80.000».

Υπενθυμίζεται πάντως ότι προ ολίγων εβδομάδων  ο καθηγητής και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, είχε αποκαλύψει σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι «στην Επιστημονική Επιτροπή είχαμε πει από το Μάρτιο ότι πρέπει να είναι λιγότερα παιδιά στην τάξη και η πολιτεία μας το απέκλεισε».

Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως συνεχίζονται οι αντιδράσεις γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών για την έλλειψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας στα σχολεία αναφορικά με τον κίνδυνο εξάπλωσης της πανδημίας. Τα βασικά αιτήματα είναι η δημιουργία ολιγομελών τμημάτων, αλλά και οι προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικου καθαριότητας.