Με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στα εγκαίνια της νέας διώρυγας του Σουέζ στην Αίγυπτο, η Αριστερή Πλατφόρμα επανήλθε σήμερα Σάββατο μέσω ανάρτησης στο θέμα του δημόσιου χαρακτήρα των λιμανιών σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη.

Ads

Σε ανάρτηση που έγινε στην ιστοσελίδα Iskra.gr, η Αριστερή Πλατφόρμα που απηχεί τις απόψεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη, γίνεται λόγος για «πολιτικό και οικονομικό έγκλημα στον τόπο, αναφορικά με το θέμα της ιδιωτικοποίησης ΟΛΠ και ΟΛΘ».

Σύμφωνα με το Iskra, «με τη νέα διώρυγα του Σουέζ σε πλήρη λειτουργία, τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης αποκτούν τεράστια υπεραξία και όπως εκτιμά, εφ’ όσον αξιοποιηθούν κατάλληλα, μπορούν να παίξουν παράλληλα και συμπληρωματικά ένα καινούργιο μεγάλο και ιδιαίτερα επικερδή ρόλο τόσο στην κρουαζιέρα όσο και στην διακίνηση εμπορευμάτων αλλά και ως κέντρα πολιτισμού και ποικίλων δραστηριοτήτων».

Η Αριστερή Πλατφόρμα καλεί την κυβέρνηση «να ακυρώσει κάθε σκέψη για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και του ΟΛΘ και το πέρασμα τους σε κινέζικα ή άλλα ξένα χέρια».

Ads

Ζητά ακόμη να γίνει αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός των λιμανιών υπό δημόσια ιδιοκτησία για να παίξουν ένα νέο ρόλο, «ένα νέο ρόλο σύνδεσης της Ελλάδας, με ένα σύγχρονο και ταχύτατο δημόσιο σιδηροδρομικό δίκτυο, που πρέπει να κατασκευασθεί, με όλη την Ευρώπη, καθιστώντας την μείζον διαμετακομιστικό κέντρο και κεντρική πύλη εισόδου στην ήπειρο μας και εξόδου από αυτήν με κατεύθυνση το Νότο».