Το «γεφύρι της Άρτας» θυμίζει πλέον όλο και περισσότερο η πολυδιαφημισμένη επένδυση του Ελληνικού, καθώς παρά τις νέες διαβεβαιώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη ότι «μπαίνουν άμεσα μπουλντόζες», φαίνεται πως το δικαστικό σήριαλ με τη Hard Rock δεν έχει τελειώσει.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι η αμερικάνικη εταιρεία είχε προσφύγει στο ΣτΕ κατά της απόφασης  της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) για αποκλεισμό του φακέλου της στο πλαίσιο του διαγωνισμού για την παραχώρηση άδειας λειτουργίας του καζίνο στο Ελληνικό. Το ΣτΕ με απόφασή του πριν από δυο εβδομάδες απέρριψε την συγκεκριμένη προσφυγή της Hard Rock.

Παρ’ όλα αυτά, τα έργα στο Ελληνικό φαίνεται πως θα αργούν ακόμη, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο υπουργός Ανάπτυξης επικαλούμενος νομικές εκκρεμότητες με τη Hard Rock.

«Σύμφωνα με μια νεότερη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου του Δεκεμβρίου του 2019 για να χάσει μια εταιρεία το δικαίωμα πρέπει να κηρυχθεί ολοκληρωτικά έκπτωτη. Γι αυτό και η εταιρεία Hard Rock πήγε και κατέθεσε αγωγή την τελευταία ημέρα της προθεσμίας έτσι ώστε να διατηρήσει στο ακέραιο το δικαίωμά της να κάνει προσφυγές και στις τεχνικές προδιαγραφές και στις οικονομικές προσφορές. Άρα θα έχουμε και συνέχεια στο δικαστικό σήριαλ μεταξύ Hard Rock και Mohegan και στην Ανωτάτη Επιτροπή προσφυγών και στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Άρα τα έργα θα συνεχίσουν εφόσον αυτή η δικαστική οφειλή λήξει» ανέφερε χαρακτηριστικά τηλεοπτική του συνέντευξη.