Τρεις μέρες θα μείνουν κλειστά τα σούπερ μάρκετ και έξι ημέρες θα παγώσουν οι τραπεζικές συναλλαγές λόγω των συνεχόμενων αργιών Πάσχα και Πρωτομαγιάς.

Ads

Η μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς θα κρατήσει κλειστά τα σούπερ μάρκετ ανήμερα του Πάσχα στις 5 Μαΐου, την Δευτέρα 6 Μαΐου και την Τρίτη στις 7 Μαΐου λόγω της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς.

Όσον αφορά στις τράπεζες, οι πληρωμές οφειλών και τα εμβάσματα που θα καταχωρούνται από την Μ. Πέμπτη 2 Μαΐου, θα εκτελεστούν την Τετάρτη 8 Μαΐου που θεωρείται ως η επόμενη εργάσιμη, παγώνοντας τις συναλλαγές για έξι ημέρες, εγείροντας εύλογες απορίες για την έγκαιρη καταβολή μισθοδοσιών αλλά και κατά περίπτωση ακόμη και του «δώρου Πάσχα» για κάποιες επιχειρήσεις.

Οι μεταφορές θα εκτελεστούν κανονικά, αλλά με ημερομηνία αξίας την Τετάρτη 8 Μαΐου. Για την εκτέλεση των μισθοδοσιών θα πρέπει να καταχωρηθεί στο αρχείο μισθοδοσίας ως ημερομηνία εκτέλεσης η Τετάρτη 8 Μαΐου.

Ads

Οι μεταχρονολογημένες και μελλοντικές εντολές με ημερομηνία εκτέλεσης την Τρίτη 7 Μαΐου θα εκτελεστούν την Τετάρτη 8 Μαΐου.

Επίσης, το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών θα παραμείνει κλειστό την Παρασκευή 3 Μαΐου, τη Δευτέρα 6 Μαΐου και την Τρίτη 7 Μαΐου.