Τρεις δικαστές απολύθηκαν την Παρασκευή (9/2) λόγω ανεπάρκειας, με απόφαση της Πειθαρχικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, καθώς στα χέρια τους εκκρεμούσαν δεκάδες δικογραφίες, με αποτέλεσμα πολλές από αυτές να παραγράφονται.

Ads

Σε βάρος των τριών (δύο εφέτες, ένας ειρηνοδίκης) είχαν επιβληθεί ήδη πειθαρχικές ποινές ή είχαν αποσταλεί σχετικά υπηρεσιακά έγγραφα, χωρίς ωστόσο να υπάρξει εκ μέρους τους ανταπόκριση, ενώ οι υποθέσεις τους χρεώνονταν σε άλλους συναδέλφους τους για να μην παραγραφούν.

Επιπλέον, ακόμη ένας εφέτης που υπηρετούσε στην Ήπειρο απολύθηκε λόγω αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς, με ομόφωνη απόφαση της Πειθαρχικής Ολομέλειας, καθώς έγινε πρωταγωνιστής επεισοδίου με αστυνομικούς όταν τον σταμάτησαν με το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε, χωρίς πινακίδες και αντί άδειας ΙΧ τους προσκόμισε παλαιότερη άδεια μοτοποδηλάτου.

«Ήταν πράκτορες» υποστήριξε και τόνισε πως «ήθελαν να τον παρουσιάσουν ως επικίνδυνο» προσθέτοντας πως έχει διατελέσει ανακριτής και ξέρει τις διαδικασίες που ακολουθούν οι αστυνομικοί. Όσο για τον αστυνομικό τον οποίο φέρεται ότι χτύπησε, είπε πως κατά τη σύλληψή του αυτοτραυματίστηκε.

Ads