Χτύπημα με ιδιαίτερο συμβολισμό βλέπουν οι αρχές πίσω από την επίθεση με μολότοφ σε περιπολικό έξω από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου. Αν και μέχρι τώρα, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, εκτιμάται ότι σύντομα θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση.

Ads

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στρέφονται σε άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, κάτι το οποίο προκύπτει από τον τρόπο δράσης, καθώς από τις κάμερες ασφαλείας έχουν εντοπιστεί πέντε έως επτά άτομα να πραγματοποιούν καταδρομική επίθεση με βόμβες μολότοφ, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής αναλύουν καρέ καρέ τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας. Έχουν διαπιστώσει ότι σε πρώτη φάση οι δράστες κινήθηκαν πεζή. Δεν αποκλείουν ωστόσο το ενδεχόμενο σε δεύτερο χρόνο να υπήρχαν είτε οχήματα είτε μοτοσικλέτες που τους παρέλαβαν.

Ο αστυνομικός παραμένει νοσηλευόμενος στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, καθότι φέρει εγκαύματα δευτέρου βαθμού, μεταξύ άλλων στο πρόσωπο, στο λαιμό και στα χέρια. Κρίθηκε από τους θεράποντες γιατρούς ότι είναι καλύτερα να παραμείνει στο νοσοκομείο προκειμένου να του παρασχεθεί η απαραίτητη περίθαλψη.