Νέα δεδομένα στην νέα υπόθεση ενδοοικογειακής βίας που ήρθε στο φως μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του Απόστολου Λύτρα από τον ίδιο τον γνωστό ποινικολόγο δημιουργεί η παρέμβαση του Αρείου Πάγου. Ειδικότερα, ο Άρειος Πάγος ζητά τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής πειθαρχικής έρευνας σε βάρος των λειτουργών που αποφάσισαν στο να αφεθεί ελεύθερος ο ποινικολόγος.

Ads

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωση της η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητά να ερευνηθούν ενδεχόμενες ευθύνες τόσο της τακτικής ανακρίτριας όσο και του εισαγγελέα γνωμοδοτήσεων ως προς την απόφαση του να αφεθεί ελεύθερος με όρους.

Νωρίτερα, ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο Απόστολος Λύτρας, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια. Στον ποινικολόγο επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος να μην προσεγγίζει τη σύζυγό του.

Η δήλωσή του

«Ομολόγησα την πράξη μου, πραγματικά ζητάω συγνώμη γι’ αυτό το οποίο συνέβη στην σύζυγό μου, την οποία πραγματικά υπεραγαπάω και από τις τρεις κόρες μου» είπε ο ποινικολόγος στις δηλώσεις του αφού απολογήθηκε.

Ads

Αναλυτικά:

«Ομολόγησα την πράξη μου, πραγματικά ζητάω συγγνώμη γι’ αυτό το οποίο συνέβη στην σύζυγό μου, την οποία πραγματικά υπεραγαπάω και από τις τρεις κόρες μου.

Δυστυχώς βρέθηκα σε μία κατάσταση που έγινε αυτό το περιστατικό και εγώ ακόμα δεν μπορώ να δώσω εξηγήσεις. Δεν έχω υπάρξει ποτέ στη ζωή μου βίαιος, θα κοιτάξω να θεραπευτώ, να ζητήσω βοήθεια γιατί πραγματικά το λέω, έχω χτίσει μία καριέρα και μία οικογένεια με πάρα πολύ κόπο και από εμένα και από τη σύζυγό μου. Θα αναζητήσω τις ψυχολογικές αιτίες του περιστατικού, δεν είναι κάτι για το οποίο μπορώ να συγχωρέσω τον εαυτό μου.

Να μην βρεθεί κανείς άνθρωπος σε αυτή την κατάσταση. Ζητάω συγγνώμη από όλο τον κόσμο. Πρωτίστως από την Σοφία και τις κόρες μου».

Απόστολος Λύτρας: Το χρονικό της αποκάλυψης

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 52χρονος ποινικολόγος ξυλοκόπησε άγρια τη σύζυγό του το βράδυ του Σαββάτου, με αποτέλεσμα η γυναίκα να μεταφερθεί συνοδεία του ίδιου σε γνωστή ιδιωτική κλινική των Αθηνών, όπου εκεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ζευγάρι επέμεινε ότι η γυναίκα είχε ένα ατύχημα, ότι δηλαδή έπεσε από τις σκάλες του σπιτιού, γι αυτό και προκλήθηκαν τα βαριά τραύματά της.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ, ο γιατρός που εξέτασε τη γυναίκα δεν δέχθηκε την εκδοχή του ζευγαριού. Επέμεινε ότι η γυναίκα έχει τραυματιστεί σοβαρά και τα τραύματα της προέρχονται από ανθρώπινο χέρι.

Ειδοποιήθηκε η αστυνομία, το τμήμα της ενδοοικογενειακής βίας και με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα ο γνωστός ποινικολόγος συνελήφθη και οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα, όπου του ασκήθηκε η ποινική δίωξη.

Η εικόνα, που έδωσε στην κατάθεση του ο γιατρός του νοσοκομείου, που εξέτασε την τραυματισμένη σύζυγο του δικηγόρου, δεν επέτρεψαν στην εισαγγελέα να τον αφήσει αρχικά ελεύθερο, όπως ζητούσε ο ίδιος όταν οδηγήθηκε ενώπιον του.

Ο γιατρός κατέθεσε πως η δικηγόρος έχει υποστεί πολλά τραύματα τα οποία κάνει μνεία και στην κατάθεσή του και σε ερώτηση του προς 37χρονη αν τα τραύματα τα οποία έχει υποστεί είναι από τον σύζυγό της, εκείνη απάντησε καταφατικά, όμως στην κατάθεση της ανέφερε ότι έπεσε από τα σκαλιά.

Απόστολος Λύτρας: Τι ανέφερε η αστυνομία

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΛΑΣ σχετικά με τη σύλληψη του γνωστού ποινικολόγου για ενδοοικογενειακή βία, με την κατηγορία σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε βάρος της συζύγου του, όπου αναφέρει λεπτομέρειες σχετικά με το χρονικό της υπόθεσης, ενώ συμπεριλαμβάνεται και η κατάθεση του γιατρού που εξέτασε την σύζυγο του δικηγόρου.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι στην κατοχή του δικηγόρου βρέθηκαν δύο όπλα που κατείχε νόμιμα, ενώ τονίζεται ότι παρ΄ότι το ζευγάρι αρνείται ότι υπήρχε περιστατικό ξυλοδαρμού η σύζυγος του δέχτηκε να λάβει panic button απο την Αστυνομία για την από εδώ και πέρα προστασία της.