Βόμβα μολότοφ πέταξαν άγνωστοι τα ξημερώματα, έξω από την οικία της προέδρου του Αρείου Πάγου, στην περιοχή του Παπάγου.

Ads

Η βόμβα μολότοφ είχε στόχο το περιπολικό όχημα και την σκοπιά που υπάρχει στο συγκεκριμένο σημείο, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά στο όχημα και το περιπολικό της ΕΛΑΣ να καταστραφεί ολοσχερώς.

Παράλληλα, τραυματίστηκε και ένας αστυνομικός, ο οποίος εκτελούσε καθήκοντα φύλαξης. Μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, καθώς είχε τραυματιστεί στο πρόσωπο και τα χέρια.

Χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής προκειμένου να κατασβεστεί η πυρκαγιά που ξέσπασε στο συγκεκριμένο όχημα, ενώ από τις μέχρι στιγμής αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή δεν έχει γίνει κάποια προσαγωγή, ούτε έχει εντοπιστεί κάποιο άτομο, το οποίο ενδεχομένως να σχετίζεται με την επίθεση.

 

Μαρινάκης: Η Δημοκρατία μας και οι πυλώνες της δεν τρομοκρατούνται

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την εγκληματική πράξη της επίθεσης με μολότοφ στο σπίτι της Προέδρου του Αρείου Πάγου από την οποία τραυματίστηκε και αστυνομικός», αναφέρει σε δήλωσή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Ads

«Η Δημοκρατία μας και οι πυλώνες της, όπως η Δικαιοσύνη και οι λειτουργοί της, δεν τρομοκρατούνται. Η άμεση σύλληψη των δραστών είναι απόλυτη προτεραιότητα των αρχών. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον αστυνομικό που τραυματίστηκε», τονίζει ο κ. Μαρινάκης.

Δικηγόροι και Δικαστές: Καταδικάζουν την επίθεση

Η συντονιστική επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, με ανακοινώσεις τους, καταδικάζουν την επίθεση στο σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου, Ιωάννας Κλάπα.

Αναλυτικότερα, η συντονιστική επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος «καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση έξω από το σπίτι της Προέδρου του Αρείου Πάγου, η οποία, μάλιστα, είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού» και προσθέτει ότι «η βία, από όπου και αν προέρχεται, δεν έχει θέση στη Δημοκρατία και στο Κράτος Δικαίου».

Παράλληλα, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων «καταδικάζει απερίφραστα την χθεσινοβραδινή επίθεση από αγνώστους με βόμβες μολότωφ στην οικία της προέδρου του Αρείου Πάγου που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό αστυνομικού φρουρού. Εγκληματικές ενέργειες σε βάρος δικαστικών λειτουργών υπονομεύουν τη δημοκρατική λειτουργία και στοχεύουν στη δημιουργία κλίματος φόβου και έντασης εντός του δικαστικού Σώματος ως συνόλου, χωρίς να καταφέρνουν τον σκοπό τους. Με πράξεις βίας δεν κάμπτεται η ελεύθερη βούληση των δικαστών να ασκούν ευσυνείδητα τα καθήκοντά τους».