Την πρόσκληση για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την εξαγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ, ανακοίνωσε το Ταμείο Αξιοποιήσης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Ads

Όπως αναφέρει, στην πρόσκληση, το ΤΑΙΠΕΔ, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου αποφάσισε την πώληση μετοχών που αντιπροσωπεύουν   ποσοστό 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και περαιτέρω, ενέκρινε τη διαδικασία της αποκρατικοποίησης της Εταιρείας μέσω διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας.
 
Με την παρούσα πρόσκληση για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την εξαγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, το ΤΑΙΠΕΔ προσκαλεί τα ενδιαφερόμενα πρόσωπα να  υποβάλουν εκδήλωση ενδιαφέροντος για την εξαγορά μετοχών κυριότητας ΤΑΙΠΕΔ που  αντιστοιχούν στο 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
 
Σημειώνεται, ακόμη, πως η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος ΑΕ, η Kantor Management Consultants, η Louis Berger, η Hogan Lovells International LLP και το Δικηγορικό Γραφείο Μ&Π Μπερνίτσα ενεργούν ως σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ στη συναλλαγή.

Ματαιώσεις δρομολογίων λόγω γενικής απεργίας
 
Στο μεταξύ, ματαιώσεις δρομολογίων από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη, λόγω της γενικής απεργίας της 16ης Ιουλίου ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
 
Παράλληλα, την Τρίτη, ημέρα της απεργίας, δεν θα διεξάγονται τα δρομολόγια του μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο.