Για την υπόθεση του άτυχου Όλιβερ, του σκύλου χάσκι από την Αράχωβα που πέθανε μετά από κακοποίηση μίλησε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, την ώρα που υπάρχουν αντιδράσεις από την πλευρά του κηδεμόνα του σκύλου.

Ads

«Η Ελληνική Αστυνομία δεν διαθέτει κτηνιάτρους, επιστήμονες, διαθέτει έμπειρους αστυνομικούς αξιωματικούς, οι οποίοι μάλιστα έφυγαν από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών και πήγαν στην Αράχωβα. Γι αυτό ακριβώς γιατί θέλαμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να κυκλοφορεί κάποιος εν δυνάμει εγκληματίας ανάμεσά μας» τόνισε αρχικά μιλώντας στην ΕΡΤ.

Μεταξύ άλλων ανέφερε πως η Ελληνική Αστυνομία δεν μπορεί να δώσει απάντηση για την αιτία θανάτου, όπως και το ποιος κακοποίησε το ζώο και πρόσθεσε πως «δεν φαίνεται κάπου κάποιος δράστης να κακοποιεί το ζώο», σύμφωνα με το υλικό που έχει στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι το ζώο δεν μπορεί να έχει κακοποιηθεί από κάποιον άνθρωπο. Αυτό πρέπει να μας το πουν όμως οι επιστήμονες. Έχει εξεταστεί όντως το ζώο από μία κτηνίατρο πριν το θάνατό του, από αρμόδιους κτηνιάτρους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας μετά το θάνατο, και αναμένουμε και πραγματογνωμοσύνη η οποία έχει παραγγελθεί από τον αρμόδιο Εισαγγελέα», επεσήμανε ακόμη.

Από την πλευρά της ωστόσο, η δικηγόρος του κηδεμόνα του Όλιβερ, Ανθούλα Ανάσογλου, ανέφερε ότι η αστυνομία «βιάστηκε και βιάζεται, δείχνει μία σπουδή η οποία είναι πρωτόγνωρη».

«Ενοχλούμαστε από αυτή τη σπουδή. Αναρωτιόμαστε γιατί η εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας προσπαθεί συνεχώς να οδηγήσει προς ένα μονοπάτι; Μπορεί να πει όταν έχω νεότερα, θα σας ειδοποιήσω. Την βλέπω δυστυχώς όλη μέρα στα κανάλια να προσπαθεί να σιγουρέψει ότι δεν υπάρχει τίποτα. Το επικοινωνιακό είναι συνεχές» σημείωσε η δικηγόρος μιλώντας στο Open.

Ads

Η ίδια ανέφερε ότι ο εντολέας της δεν πιστεύει ότι αγέλη με σκυλιά επιτέθηκε στο χάσκι, ωστόσο τονίζει ότι σε περίπτωση που συνέβη κάτι τέτοιο, τότε φέρει μεγάλη ευθύνη ο Δήμος της Αράχωβας, καθώς είναι υπεύθυνος για την προστασία των αδέσποτων ζώων.