Στα χέρια του εισαγγελέα βρίσκεται πλέον το υλικό που συγκέντρωσαν οι Αρχές γύρω από τον θάνατο του Όλιβερ, του σκύλου χάσκι στην Αράχωβα. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως οι έρευνες έχουν ολοκληρωθεί, με την πλευρά του κηδεμόνα του άτυχου σκύλου να τονίζει πως η κακοποίηση προήλθε από άνθρωπο.

Ads

Η Αθηνά Ανάσογλου, δικηγόρος του κηδεμόνα, σε συνέντευξή της στον Alpha, ανέφερε ότι είναι ζήτημα των αρχών να «δέσουν» το συγκεκριμένο άτομο.

«Το όνομα έχει ακουστεί. Όλα δείχνουν αυτό το άτομο, όλα εξηγούν τους λόγους που το έκανε. Εγώ χθες ανατρίχιασα… Αλλά δεν μπορώ να το πω στον αέρα», ανέφερε χαρακτηριστικά η δικηγόρος του κηδεμόνα του οκτάχρονου χάσκι.

«Μετά από ανθρώπους που θέλησαν να μιλήσουν έχουμε την απάντηση για το ποιος το έκανε. Την απάντηση πρέπει να τη δώσει η δικαιοσύνη βέβαια και όχι εμείς. Θα ζητήσουμε τα άτομα που έχουν την απάντηση να καταθέσουν και ήδη αρκετά άτομα έχουν καταθέσει», συμπλήρωσε η Αθηνά Ανάσογλου.

 

Την ίδια ώρα, όπως ανέφερε το Mega, καθηγητής Κτηνιατρικής, ο οποίος έχει προσληφθεί ως τεχνικός σύμβουλος από την πλευρά των φιλοζωικών οργανώσεων, επιβεβαιώνει την αρχική γνωμάτευση της κτηνιάτρου που εξέτασε τον Όλιβερ, ότι δηλαδή υπήρχε τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο και όχι δαγκωματιές από αγέλη σκύλων ή άλλων ζώων.

Ads

Σημειώνεται πως χθες Κυριακή (17/12) πραγματοποιήθηκε στην Αράχωβα μεγάλη διαδήλωση, με συνθήματα όπως «Ξέρετε ποιος είναι και δεν μιλάτε» και «Δώστε τον, παραδώστε τον».