«Θα το πάω μέχρι τέλους, πρέπει να βρεθεί ο εγκληματίας» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο ιδιοκτήτης του σκύλου που κακοποιήθηκε και πέθανε στην Αράχωβα, ενώ καταγγέλλει ότι γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης.

Ads

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο MEGA, ανέφερε «Θα το πάω μέχρι τέλους, πρέπει να βρεθεί ο εγκληματίας» και πρόσθεσε ότι «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κατηγορούμενος. Αυτά που ακούγονται για κάμερες, παίκτες ριάλιτι δεν έχουν επιβεβαιωθεί».

«Η κοινωνία γνωρίζει, πρέπει να μιλήσει – όποιος γνωρίζει πρέπει να μιλήσει», τόνισε.

«Τον γνώριζαν όλοι, γνώριζαν όλοι την οικογένειά μου», πρόσθεσε στη συνέχεια. Σημείωσε, επιπλέον, ότι δεν είχε προστριβές με άλλους, «ήταν ένα ήσυχο σκυλί εδώ και 8 χρόνια, δεν είχε ενοχλήσει κανέναν».

Ads

Επιπλέον, οργή και έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η υπόθεση στα social media με πολλούς χρήστες να καλούν σε μποϊκοτάζ στην Αράχωβα, ζητώντας να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

 

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Κυριακής, όταν ο ιδιοκτήτης του Όλιβερ, του καλοκάγαθου χάσκι όπως λένε στην περιοχή, επέστρεψε στο σπίτι του και άφησε για λίγο το σκυλί του να βγει έξω από την καλά προστατευμένη αυλή, καθώς το χάσκι ήθελε να πάει βόλτα.

Κι ενώ ο ιδιοκτήτης του περίμενε το σκυλάκι του να επιστρέψει, το χάσκι δεν εμφανίστηκε ποτέ. Τρομερά ανήσυχη η οικογένεια βγήκε στους δρόμους να το αναζητήσει μέχρι τα ξημερώματα, ωστόσο δεν κατάφεραν να το εντοπίσουν.

Τελικά το βράδυ της Δευτέρας ενημέρωσαν τον ιδιοκτήτη πως το ζώο εντοπίστηκε σχεδόν ημιλιπόθυμο και βαριά κακοποιημένο. Ο Όλιβερ έφερε χτυπήματα στο κεφάλι, είχε τα πλευρά του σπασμένα και είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά με αιχμηρό αντικείμενο. Σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκε με δεμένο το στόμα.

Οι Αρχές εκτιμούν πως το χάσκι πιθανότατα γνώριζε τον δράστη, ώστε να τον ακολουθήσει.

Σύμφωνα με τις νεότερες εξελίξεις, ενδεχομένως να καταστράφηκε υλικό από κάμερες ασφαλείας που βρίσκονταν σε μαγαζί που γειτνίαζε με το σπίτι του ιδιοκτήτη του Όλιβερ, καθώς μέσα σε 1-2 βράδια ξηλώθηκαν οι κάμερες.

Ο δράστης της κακοποίησης του Όλιβερ αντιμετωπίζει ποινή 10 ετών και πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ.