«Εμείς ανησυχούμε περισσότερο από όλους, μόνο και στην ιδέα ότι μπορεί να είναι ανάμεσά μας αυτός που έκανε αυτό το πράγμα» δήλωσε ο Γιάννης Σταθάς, δήμαρχος του Διστόμου – Αράχωβας, για τον φριχτό θάνατο του χάσκι Όλιβερ, μετά από βασανισμό και κακοποίηση και για το γεγονός ότι δεν έχει εντοπιστεί δράστης.

Ads

Ο δήμαρχος σχολίασε στο Open, τόσο τις φήμες για την ταυτότητα του δράστη, όσο και το κάλεσμα για τουριστικό μποϊκοτάζ της Αράχωβας, με το σκεπτικό ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία συγκάλυψης.

«Βγάλαμε ένα δελτίο Τύπου πριν από περίπου μια εβδομάδα. Περιμέναμε να βρεθεί ο δράστης και δεν βρέθηκε. Τους κάλεσα όλους να μας πουν όποιος γνωρίζει κάτι να απευθυνθεί στην αστυνομική διεύθυνση και την εισαγγελία για να καταθέσει. Είμαστε αναστατωμένοι από την πρώτη στιγμή εδώ και αυτά που λέγονται είναι τραγικά. Εμείς ανησυχούμε περισσότερο από όλους, μόνο και στην ιδέα ότι μπορεί να είναι ανάμεσά μας αυτός που έκανε αυτό το πράγμα» είπε ο δήμαρχος και πρόσθεσε:

«Περιμένουμε και από την αστυνομία, περιμένουμε και από την εισαγγελία που κάνει την έρευνα να μας πουν τι έχει γίνει. Δεν υπάρχει κάποιος να έχει κρύψει κάτι, ούτε έχει ζητηθεί από τους δημότες, από τους επιχειρηματίες εδώ. Έχουν δώσει όλες τις πληροφορίες, έχουμε κάνει και χαρτί σήμερα να μας απαντήσει επίσημα η αστυνομία αν κάποιος έχει αρνηθεί. Όποιος έχει καλεστεί, όλοι έχουν δώσει πληροφορίες. Διαφωνώ με το να δώσουν χρήματα για να μιλήσει κάποιος, το θεωρώ τραγικό να πάρει κάποιος λεφτά για να μιλήσει. Αυτό μου μας ενδιαφέρει όλους είναι όποιος ξέρει κάτι να το πει και να σταματήσει η παραφιλολογία ότι είναι κάποιος που έπαιζε σε τηλεπαιχνίδια. Δεν μπορεί να λέει ο καθένας ότι να ναι».

Ενώ κατέληξε:

«Πριν βγουν τα κανάλια, είχα βγάλει δελτίο Τύπου εγώ ο ίδιος, από την προηγούμενη Παρασκευή. Εμείς από τις πρώτες μέρες περιμέναμε να βρεθεί. Πάθαμε σοκ σαν κοινωνία. Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι συνέβη κάτι τέτοιο. Ακούμε πολλές αντιφάσεις. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να πάει ο καθένας να καταθέσει στην αστυνομία. Όσον αφορά το εμπάργκο, πάνω από όλα είναι η ασφάλεια η δική μας, γιατί αυτός μπορεί να είναι εδώ, ντόπιος αλλά όταν έγινε το Σαββατοκύριακο, εμείς είχαμε πάνω από 10.000 κόσμο εδώ. Μπορεί να είναι και από κάπου αλλού ο δράστης. Μας έχει φοβίσει αυτό, τα παιδιά τώρα πχ το απόγευμα πηγαίνουν στα φροντιστήρια με τη συνοδεία γονιών».

Ads