«Η Νέα Δημοκρατία και οι βουλευτές της έχουν προς το παρόν ένα ατού. Το ατού τους σε αυτή τη φάση λέγεται Μητσοτάκης» δήλωσε ο δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε, το πρωί της Δευτέρας 14 Νοεμβρίου, σχολιάζοντας τις ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση των υποκλοπών και το αν αυτή φθείρει την κυβέρνηση.

Ads

Ερωτηθείς, στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα» πόσο καιρό μπορεί να αντέξει αυτόν τον πόλεμο φθοράς η κυβέρνηση ο Άρη; Πορτοσάλτε υποστήριξε πως πρέπει «να δούμε αν αυτός ο πόλεμος φθοράς απλώνεται στην κοινωνία. Αν είναι μεταξύ της Εφημερίδας των Συντακτών, της Αυγής της Κουμουνδούρου και τίποτα άλλων νταραβεριτζήδων είναι ένα θέμα. Αν αυτό το πράγμα, γίνεται σήψη προσλαμβάνουσα από την κοινωνία σε μεγάλο βαθμό είναι άλλο θέμα. Ας έρθουν οι πρώτες δημοσκοπήσεις να δούμε…» είπε.

Για τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ ο Μητσοτάκης είναι ισχυρό ατού της ΝΔ διότι όπως είπε «ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας, πιστεύει στον Μητσοτάκη ανεξαρτήτως αν είναι Νέα Δημοκρατία. Μπορεί να μην είναι καν Νέα Δημοκρατία, να μην του αρέσει ο Μητσοτάκης, αλλά να επιλέγει στη συγκεκριμένη συγκυρία τον Μητσοτάκη γιατί αυτός κάνει τη δουλειά. Αυτό σε αυτή τη φάση λειτουργεί υπέρ Μητσοτάκη».

«Όσο υπάρχει λάσπη, και η λάσπη δεν αντιμετωπίζεται, φτάνουμε σε ένα σημείο που λες “πάμε στις εκλογές”» είπε ενώ υπογράμμισε πως του «κάνει εντύπωση έως τώρα, η θέληση για αντοχή του Πρωθυπουργού. Οι συνθήκες αν τις έθετες σε κάποιον και του έλεγες ότι “αυτά είναι τα δεδομένα”… θα έλεγε “πάμε εκλογές να το ξεκαθαρίσουμε”. Ο πρωθυπουργός δεν το συζητάει για την ώρα…».

Στη συνέχεια είπε ότι στόχος της αντιπολίτευσης και του Αλέξη Τσίπρα είναι να «ανατρέψει» τον Κυριάκο Μητσοτάκη χωρίς ουσιαστικά να ενδιαφέρεται για την ουσία της λειτουργίας της ΕΥΠ, ενώ υπαινίχθηκε ότι το Predator χρησιμοποιείτο και την περίοδο που τη διακυβέρνηση της χώρας είχε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ads

«Βρήκε τώρα ευκαιρία να πει «θα πάω να ανατρέψω τον Μητσοτάκη (σ.σ ο Τσίπρας)» είπε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ. «Από ό,τι βλεπω παρακολουθείτο μόνο η κυβέρνηση, να μπούμε στην ουσία να συζητήσουμε αυτήν την κωμωδία; Αυτό είναι Σεφερλής» κατέληξε… γελώντας σαρκαστικά, ευθυγραμμιζόμενος απολύτως με την κυβερνητική γραμμή και όσα ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου στη χθεσινή ανακοίνωσή του.

Σχολιάζοντας τη νέα λίστα που δημοσίευσε το Documento ο Άρης Πορτοσάλτε αναρωτήθηκε «τα τεκμήρια πού είναι;» με τον Δημήτρη Οικονόμου να απαντά «Θα τα προσκομίσει ο εκδότης, η δικαιοσύνη ακόμη δεν κινείται, δεν ξέρω τι περιμένουμε…». «Είπαμε, όλα στο φως, τινάξτε τα όλα, βγάλτε τα, διερευνήστε τα, και πείτε τι έχει συμβεί» είπε ο Άρης Πορτοσάλτε.

Όσον αφορά το ζήτημα της απαγόρευσης των ήδη παράνομων λογισμικών και το σχόλιο του γγ του ΚΚΕ Κουτσούμπα ότι δεν αρκεί για να σταματήσει η χρήση τέτοιων λογισμικών καθώς θα λειτουργούν άλλα αντίστοιχα, αφού η παραγωγή, εμπορία και διάθεση των λογισμικών παρακολούθησης, είναι «επιτρεπτή με βάση τον Κανονισμό της ΕΕ» ο Άρης Πορτοσάλτε σχολίασε: «με έναν τρόπο απαγορεύονται αυτά. Να γίνεις Αλβανία του Χότζα, αν το ονειρεύεται αυτο ο κύριος Κουτσούμπας…».