Το ελληνικό Δημόσιο οφείλει να αποζημιώσει την Ηριάννα και τον Περικλή με 15 ευρώ για κάθε μέρα κράτησής τους. Πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλη δικαίωση τους.

Ads

Η Ηριάννα και ο Περικλής που έμειναν στη φυλακή για 400 ημέρες, έχοντας κριθεί ένοχοι πρωτοδίκως γαι συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς, είχαν αθωωθεί πανηγυρικά στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Έπειτα από την απόφαση που τους άνοιξε την πόρτα των φυλακών οι συνήγοροι τους έκακαν αγωγή ισχυριζόμενοι πως η κράτησή τους, πέραν του ότι ήταν άδικη, τους εμπόδισε επαγγελματικά και τους στιγμάτισε κοινωνικά. Απαίτησαν λοιπόν αποζημίωση την οποία τους επιδίκασε τελικά το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών.

Το δικαστήριο αναγνώρισε αποζημίωση 15 ευρώ για κάθε ημέρα από τις 400 ημέρες που έμειναν στη φυλακή, αναγνωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο το λάθος της διοίκησης.

Ads

Σημειώνεται πως η Ηριάννα δεν εργάζεται πια στο διδασκαλείο εκμάθησης νεοελληνικής γλώσσας για αλλοδαπούς, καθώς την θέση της πήραν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές που είχαν περισσότερα μόρια, όσο η Ηριάννα ήταν στη φυλακή. «Τους έκοψαν τα φτερά» είπε η συνήγορος του Περικλή.