Με ένα πολυσέλιδο κείμενο υπό τον τίτλο «Από την αποχώρηση στην επαναστράτευση: συμβολή σε μια ριζική επανεκκίνηση» 36 μέλη του ΝΑΡ και της Νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση (νΚΑ), δηλώνουνε την αποχώρησή τους. «Η επιλογή να επαναστρατευτούμε πολιτικά έξω από τις γραμμές του ΝΑΡ και της νΚΑ είναι μια δύσκολη απόφαση στην οποία δεν καταλήξαμε αβασάνιστα» τονίζουν και εξηγούν τους λόγους της αποχώρησης αλλά και τους «τόπους» επαναστράτευσης.

Ads

«Το ΝΑΡ -παρά τις αξιέπαινες πρωτοβουλίες μελών και τμημάτων του- δεν επιλέγει συλλογικά τον αναστοχασμό, τη δημιουργία και τη διάνοιξη νέων δρόμων, αλλά τη συντήρηση δυνάμεων και τη στασιμότητα» αναφέρουν οι αποχωρήσαντες.

«Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έπρεπε να επιδιώξει την ηγεμονία μιας ριζοσπαστικής αριστερής γραμμής σε ένα νέο μαζικό πολιτικό και κοινωνικό μπλοκ και όχι να αισθάνεται δικαιωμένη από την εξέλιξη της ΛΑΕ. […] Αν όμως η μισή μας καρδιά βρισκόταν στο ΝΑΡ και τη νΚΑ, η άλλη μισή βρισκόταν στους συντρόφους και τις συντρόφισσες που κάπου ένιωσαν να χάνονται στη διαδρομή», γράφουν οι συντάκτες του κειμένου.

Σκοπός τους και άμεση επιδίωξή τους, όπως επισημαίνουν είναι «ένα σύγχρονο πολιτικό υποκείμενο που θα υπερβεί-ανασυνθέσει τις υπάρχουσες αριστερές ομαδοποιήσεις, που θα διαμορφώσει μια νέα κουλτούρα στράτευσης και αυτοπειθαρχίας πέρα από τους ατέρμονους διαπληκτισμούς και τις διαδικτυακές ατομικότητες, που θα αναμετρηθεί στα ίσια με τον αντίπαλο με πραγματική διάθεση να τον ανατρέψει».

Ads

Με ποιους; «Με αγωνιστές/τριες και ρεύματα που φέρουν τις δικές τους πολιτικές ταυτότητες και κληρονομιές. που προέρχονται από το ΚΚΕ και την αριστερά της κομμουνιστικής ανανέωσης, μέχρι τις συλλογικότητες του εξωκοινοβουλίου, του αναρχικού χώρου και, φυσικά, του ευρύτερου «χώρου» της ΕΑΑΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ – όλες εκείνες τις δυνάμεις που δεν υποτάχθηκαν στη μνημονιακή διαχείριση του ΣΥΡΙΖΑ.
Κυρίως όμως με τη μεγαλύτερη οργάνωση της αριστεράς, τον κόσμο που βρίσκεται εκτός των οργανώσεων της».

Ο σκοπός; «Η συνδιαμόρφωση του σύγχρονου επαναστατικού-κομμουνιστικού υποκειμένου και η συγκρότηση και ανάπτυξη ενός σύγχρονου ταξικού, ανταγωνιστικού μπλοκ, που θα έχει στο στόχαστρο τη μνημονιακή πολιτική και τις κυβερνήσεις της, την Ε.Ε, το ΝΑΤΟ, την ελληνική αστική τάξη, τον ιμπεριαλισμό και το φασισμό».

Διαβάστε όλο το κείμενο…

Τα ονόματα όσων αποχώρησαν

Αβραμίδης Χρήστος
Ανδρίτσος Θάνος
Βαρελίδου Έλσα
Βαχαβιώλου Νίκη
Γαϊτάνου Ειρήνη
Γούσης Κώστας
Δασκάλου Ελεάνα
Ζαραμπούκα – Χατζημάνου Νιόβη
Ζαρκάδα Θεοφανία
Ζαρκάδα Σαββίνα
Ζαφειρόπουλος Μιχάλης
Θεοδοσίου Αποστόλης
Καζανάς Κώστας
Καμμένος Γιάννης
Κοκκινάκης Νίκος
Κομματάς Δαμιανός
Κουτσούκος Αλέξανδρος
Κουτσούκος Γιάννης
Κυριακάκης Θωμάς
Λαυτσής Πάρις
Μανουράς Γιώργος
Μαριάς Γιώργος
Μαστοράκης Λάμπρος
Μοριανού Γιασεμή
Ντόβα Μυρτώ
Παπαδημητρίου Ευαγγελία
Παπαθωμάς Κίμων
Πετρόπουλος Πάνος
Πούλιος Δημήτρης
Σιδέρης Δημήτρης
Στασινού Μαρικαίτη
Τ. Ανδρέας
Φαμελιάρη Δέσποινα
Φουρίκος Κώστας
Χαλκής Τόλης
Χριστοδουλόπουλος Ζάχος