Αποχώρησε η ΝΔ από τη συζήτηση της Βουλής με πρόσχημα πως η Ζωή Κωνσταντοπούλου επέστρεψε στο προεδρείο ενώ βρισκόταν στα έδρανα της Βουλής και βάσει του κανονισμού (άρθρο 66) δεν επιτρεπόταν να προεδρεύσει, αν δεν αλλάξει το θέμα της συζήτησης. Το επεισόδιο σημειώθηκε ενώ ο Αντώνης Σαμαράς βρισκόταν στο βήμα και είχε ξεκινήσει την ομιλία του στο πλαίσιο της συζήτησης για το δημοψήφισμα. 

Ads

Οι βουλευτές της ΝΔ άρχισαν να χτυπούν τα έδρανα, να φωνάζουν και να χειροκροτούν τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος τελικά αποχώρησε και τον ακολούθησαν. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παρενέβη πυροσβεστικά, ζήτησε ψυχραιμία και διακοπή της συνεδρίασης ώστε να επιστρέψει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα έδρανα και να τοποθετηθεί. 

Λίγη ώρα αργότερα, και αφού σύμφωνα με τις πληροφορίες υπήρξε σχετική παρατήρηση και από τον πρωθυπουργό, η Ζωή Κωνσταντοπούλου παραδέχτηκε το λάθος της και ζήτησε από τους βουλευτές και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επιστρέψουν στα έδρανα ώστε να ολοκληρωθεί η συζήτηση πράγμα που έγινε. 

Το άρθρο 66

«Ο πρόεδρος της Βουλής μιλεί από την έδρα. Αν όμως θέλει να μιλήσει για την ουσία του συζητούμενου θέματος, παραχωρεί τη θέση του στον αναπληρωτή του και δεν μπορεί να επανέλθει σε αυτή πριν λήξει η συζήτηση για το θέμα αυτό»

Ads