Την αποχώρηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η τοποθέτηση του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας πως το Σάββατο έξω από την ΕΡΤ «άκουσα την κ. Κωνσταντοπούλου να ζητάει βοηθεια. Έχοντας εμπειρία ενός χρόνου από την προκαταρκτική επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ πιστοποιώ ότι πράγματι χρειάζεται βοήθεια».

 
Η τοποθέτηση του προκάλεσε την αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίο τελικά αποχώρησαν από την αίθουσα για όση ώρα μιλούσε ο υπουργός Υγείας. Ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «έχουν χάσει την ψυχραιμία τους».
 
Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Τέξας και διερωτήθηκε: «αφού η Ελλάδα δεν θα φύγει από την Ευρωζώνη, γιατί αυτός ο κλαυθμός και οδυρμός ότι θα σκίσει το Μνημόνιο;».
 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στη Ραχήλ Μακρή των ΑΝΕΛ λέγοντας πως η εικόνα της πάνω στα κάγκελα ήταν πέρα από κάθε προσδοκία. Για τη θέση του δήλωσε «υπερήφανος που συμμετέχει στην κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά με αντιπροέδρο τον Βαγγέλη Βενιζέλο». 

Ads

Λίγο αργότερα στον υπουργό Υγείας απάντησε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Μεϊκόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι εάν ο Αδωνις Γεωργιάδης αποκαλεί μεταρρύθμιση την καταστροφή που έχει σημειωθεί στην Υγεία, τότε χρειάζεται άμεση ψυχιατρική υποστήριξη.